• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Sisäänkäynnit & portaikot

Porraskäytävien valaistus luo kutsuvan ja viihtyisän ilmapiirin ja lisää myös turvallisuutta näissä tiloissa. Rappusien valaistus toimii sekä opasteena että turvavalona. Valaistuksen vaihtaminen LED-valaisimiin voi vähentää sähkönkulutusta 65 % ja samalla alentaa ylläpitokustannuksia. LED on sekä taloudellinen että ympäristön kannalta kestävä. Valitse liiketunnistimilla tai hämäräkytkimillä varustetut LED lamput, ja maksimoi säästöt. Tutustu porrasvalaisimien valikoimaan, lue vinkit sivun alalaidasta ja käytä vasemmalla olevaa suodatinta löytääksesi tuotteita, joilla on halutut ominaisuudet.

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 947 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

 

Mitkä ovat portaiden LED-valaistuksen edut?

Portaikko valaistus

 

Jos valitset portaiden LED-valaistuksen, voit hyötyä monista eduista: toisin kuin perinteiset valaisutekniikat, LEDit ovat paljon kestävämpiä. Ne kuluttavat myös jopa 90 % vähemmän sähköä samalla valovoimakkuudella. Näin voit säästää kaikenlaisissa energiakustannuksissa. Lisäksi LED-lamput ovat ympäristöystävällisempiä kuin esimerkiksi perinteiset loisteputket tai energiansäästölamput, sillä ne eivät sisällä myrkyllisiä aineita. Ne on kuitenkin jätettävä kierrätyskeskukseen sen jälkeen, kun ne on loppuunkäytetty. Tämä johtuu siitä, että LEDit sisältävät elektronisia komponentteja, jotka voidaan kierrättää.

Nykyaikaisilla valaisimilla voit halutessasi saada portaikon valaistuksen loistamaan jopa lämpimissä valonväreissä. LED-valaisimia on saatavana päivänvalon valkoisena (6 500 K), kylmänvalkoisena (4 000 K), lämpimänvalkoisena (3 000 K) ja erittäin lämpimänvalkoisena (2 700 K). Lisäksi monet valaisimet ovat himmennettävissä, niissä on sisäänrakennetut tunnistimet tai niitä voi jopa ohjata älypuhelimella, tabletilla tai ääniohjauksella. Voit lukea tästä lisää seuraavissa luvuissa.

 

Mitkä LED-lamput soveltuvat porraskäytävän valaistukseen?

 

Jos suunnittelet porrasvalaistusta toimistoosi tai kotiisi, sinun on ensin hankittava yleiskuva valaistuksen sijainnista ja siitä, mitä on saatavilla. Onko portaikossasi katto? Jos näin on, voit asentaa kattovalaisimia. Jos portaikkoa ympäröi vain yksi tai kaksi seinää, seinävalaisimet ovat paras vaihtoehto. Jos se on kuitenkin yksinään seisova, voit saada valoa pimeässä esimerkiksi LED-nauhoilla. Seuraavaksi selvitämme näitä vaihtoehtoja tarkemmin. Yksi asia etukäteen: portaiden valaistuksessa on erittäin tärkeää, että porraskäytävää ei häikäistä. Muuten on olemassa onnettomuusriski. Suositeltava kirkkaus on 150-200 lumenia neliömetriä kohti.

 

Kattovalaisimet ja LED-paneelit

 

Kattovalaisimet ja LED-Paneelit ovat erittäin hyvä keino luoda ympäristön valaistusta porraskäytäviin. Erityisen tärkeää on laaja sädekulma, joka antaa riittävän valaistuksen koko pinnalle. Toinen kattovalaisimien ja LED-paneelien etu on se, että ne säteilevät valoa suojatusti, mikä vähentää merkittävästi häikäisyn riskiä.

 

Seinävalaisimet

 

Seinävalaisimet heijastavat valonsa seinän pintaan, josta se heijastuu. Tämä luo myös hajavaloa, jota voidaan käyttää myös ympäristön valaistuksena. Tällöin on erityisen tärkeää, mille korkeudelle valaisimet asennetaan (valonlähde ei saa häikäistä portailla liikkuvia ihmisiä, koska muuten loukkaantumisriski kasvaa). Seinään kiinnitettävä porrasvalaistus on suosittu valinta sisä- ja ulkotilojen porrasvalaistukseen. Lue vinkkejä ulkoportaiden valaistukseen.

 

LED-Nauhat

 

LED-nauhoja voidaan käyttää epäsuorana korostusvalaistuksena. Voit joko laittaa ne juoksemaan portaita pitkin tai sijoittaa ne esimerkiksi kaiteen alle.

LED nauhojen häikäisyn riskiä voidaan minimoida huomattavasti, jos ne asennetaan profiiliin, jossa on matta muovipinta. Tämä tekee valosta hajanaisen. Toinen etu: profiili haihduttaa tehokkaasti LED-valonauhan tuottamaa lämpöä, mikä pidentää valonlähteen käyttöikää. Hyvä esimerkki tästä ovat Noxion LED-nauhat, jotka on lisätty valikoimaamme yhdessä erilaisten yhteensopivien alumiinikoteloiden kanssa.  

 

LED upotettava spottivalo portaikossa

Upotettavat LED spottivalaisimet

 

Upotettavista LED-kohdevalaisimista on vain rajoitetusti hyötyä portaiden perusvalaistuksessa, koska niitä on asennettava paljon ja ne voivat heittää voimakkaita varjoja. Jos ne on asennettu väärin, ne voivat jopa lisätä vahinkoriskiä. Aksenttivalaisimina tai ensisijaisen valonlähteen lisävalaisimina ne ovat kuitenkin todellinen katseenvangitsija.

Voit esimerkiksi sijoittaa ne seinään juuri portaiden yläpuolelle niin, että ne ovat suoraan valaistuja. Näin annat jokaiselle askelmalle erityistä huomiota ja annat portaille erityisen valaistuksen.  

 

Löytyykö himmennettäviä vaihtoehtoja?

 

Minkä tahansa porrasvalaisintyypin valitsetkin, saatavilla on himmennettäviä LED-ratkaisuja. Kaikki LED-valot eivät kuitenkaan ole sinänsä himmennettävissä. Se, voitko säätää tuotteen kirkkautta, käy ilmi tuotteen nimestä ja teknisistä tiedoista. Sieltä löytyy yleensä seuraavat tiedot: "Himmennettävä? Kyllä".

Jos haluat etsiä vain himmennettäviä porrasvalaisimia, voit käyttää vasemmalla olevaa suodatintoimintoa. Rastita "Kyllä"-ruutu kohtaan "Himmennettävä", niin näytetään vain himmennettävät tuotteet.

Huomaa: LED-valaisimen himmentämiseen tarvitaan LED-himmennin. Valitettavasti tavalliset himmentimet eivät enää toimi LED-valojen nykyaikaisen tekniikan kanssa.

 

Löytyykö anturilla varustettuja rappukäytävän valaisimia?

 

Tietenkin on olemassa myös liiketunnistimilla varustettuja porrasvaloja. Tämä voi olla erityisen arvokasta, jos haluat valaista portaikon, jota ihmiset käyttävät vain satunnaisesti. Valonlähde syttyy, kun sen ympärillä liikkuu jotain. Näin säästät suuren osan sähkökustannuksista. Esimerkiksi Noxionilla on hieno valikoima LED-seinä- ja kattovalaisimia, joissa on liiketunnistin. Katso ne täältä. Lisäksi voit siirtyä luokkaan "Anturivalaisimet", jossa on sekoitus sekä ulko- että sisävalaistusta, riippuen siitä, mitä etsit.

 

Mitkä LED-valaisimet soveltuvat porraskäytävien valaistukseen?

LED valaistus rappusissa

 

Jos haluat valaista koko porraskäytävän, voit tietenkin käyttää samoja valaisimia kuin tavallisessa porraskäytävän valaistuksessa. On kuitenkin ehdottomasti varmistettava, että koko huoneessa on riittävä kirkkaus, vähintään 100 lumenia neliömetriä kohti (parempi 150-200 lm/m²), jotta onnettomuusriski on mahdollisimman pieni.

Erityisen tärkeää on käyttää turvavalaistusta valaisimia porrashuoneissa. Ne antavat valoa silloinkin, kun sähköt ovat poikki, ja niiden avulla ihmiset voivat poistua rakennuksesta turvallisesti hätätilanteessa. Tällainen hätävalaistus on pakollinen jopa julkisissa portaikoissa. Löydä kaikki Exit -kyltti hätävalaisimemme klikkaamalla tätä linkkiä.

Liiketunnistimilla varustetut valaisimet ovat myös erittäin käytännöllinen vaihtoehto. Loppujen lopuksi ne syttyvät vain, kun joku liikkuu portaikossa. Tämä parantaa huomattavasti valaistuksen tehokkuutta ja säästää energiakustannuksia.

 

Mitä sinun pitäisi ottaa huomioon, kun valaiset ulkoportaita?

 

Ulkoportaiden valaistukseen pätevät samat säännöt ja vinkit kuin sisäportaiden valaistukseen. Tähän liittyy kuitenkin yksi lisätekijä: koska ulkovalaisimet ovat alttiina sääolosuhteille, niillä on oltava tietty IP-luokitus:

Tärkein asia, joka on otettava huomioon ulkovalaisimia hankittaessa, on niiden kosteuden- ja pölynkestävyysluokitus eli IP-arvo. Jos valaisimesi sijaitsevat pienen reunan alla tai suojaisalla alueella, voit valita IP44-luokan - tämän suojaluokan tuotteet ovat suojattuja tilapäisiä vesiroiskeita vastaan. Jos valaisimet kuitenkin altistuvat sateelle ja muille sääolosuhteille, on valittava vähintään IP65-luokka.

Voit käyttää vasemmalla olevaa suodatintoimintoa lajitellaksesi kategorian tuotteet IP-luokituksen mukaan. Rastita kohdassa "Suojausluokka" haluamasi IP-luokitus. Voit tietysti tutustua myös vedenpitävien LED-valaisimien luokkaan.

Toinen suojausluokka, johon ei ehkä ole yhtä suosittua kiinnittää huomiota, on IK-luokitus eli iskunkestävyys. Periaatteessa mitä korkeampi IK-luokitus on (korkein on IK10), sitä paremmin valaisin kestää esim. onnettomuuksia tai ilkivaltaa. Kaikki ulkovalaistukset löydät kategoriasivultamme: LED-Ulkovalaistus ja käytä suodatinta löytääksesi etsimäsi valaistustyypin.

 

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.