• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Toimistot

Oikeanlaisella valaistuksella työpaikoilla ja kouluissa on suuri vaikutus tuottavuuteen, keskittymiseen ja terveyteen. Sekä päivänvalolla että keinovalolla on merkittävä rooli ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Muihin työympäristötekijöihin verrattuna työpaikan valaistuksella on erittäin suuri vaikutus sekä kehoon että mieleen. Suosittelemme tyylikkäitä LED-paneeleja, jotka toimivat julkisissa työskentelytiloissa erinomaisesti kirkkautensa, pitkän elinikänsä ja korkean laatunsa vuoksi. Valikoimastamme löytyy myös riippuvia LED-valaisimia joissa on integroitu LED, eivätkä ne tarvitse erillisiä lamppuja toimiakseen. Laadukas valaistus on ratkaisevan tärkeää, jotta työntekijöiden keskittymiselle, valppaudelle ja suorituskyvylle voidaan tarjota optimaaliset olosuhteet. Huom! Työpaikoilla ja kouluissa vaaditaan valaistusta, jonka UGR arvo on <19. Tällä sivulla olevat valaisimet täyttävät nämä vaatimukset. Käytä LED-valaistusta paremman työympäristön luomiseksi.

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 222 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

 

Mitä sinun on otettava huomioon, kun ostat toimistovalaisimia?

 

Jos aiot ostaa toimistovalaisimia, on sinun otettava huomioon muutamia asioita. Tämä johtuu siitä, että Euroopan unioni on antanut SFS EN 12464-1 -standardissa erilaisia työpisteiden sisätiloja koskevia määräyksiä, jotka on täytettävä. Tärkeimmät näistä ovat valaistusvoimakkuus (lux tai lm/m²), häikäisyarvo (UGR) ja valon väri. Seuraavissa luvuissa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä näistä kolmesta tekijästä.

 

Millaisen valaistusvoimakkuuden toimistovalaisimet tarvitsevat?

 

LED paneelit tyhjässä toimistossa

Lux-arvo ei saisi koskaan laskea alle 500 lm/m² toimistoissa. Poluilla tai portaissa voi olla jopa 100 luxia, kun taas teknisissä työympäristöissä on sen sijaan säädetty 750 lux. Löydät määrätyt arvot seuraavan luvun taulukosta.

Toimistovalaistusta suunniteltaessa on myös kiinnitettävä huomiota siihen, että valo jakautuu tasaisesti koko huoneeseen ja että ei ole pimeitä nurkkia, joissa valoteho ei ole yhtä suuri kuin muualla ympäristössä. Ensinnäkin se auttaa jakamaan toimiston valot tasaisesti. Toiseksi kannattaa valita LED-valaisimet, jotka säteilevät valonsa hajanaisesti ja kaikkiin suuntiin. Siksi korostusvalaistus ei sovellu ympäristön valaistukseen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää lisäämään valoa tiettyihin alueisiin tai tarkentamaan niitä.

 

Mitä häikäisystä (UGR) on pidettävä mielessä?

 

Sama pätee UGR-arvoon: alueilla, joissa ihmiset työskentelevät, toimistovalaisimien UGR-arvon olisi oltava < 19. Portaissa ja käytävillä UGR < 25 on riittävä. Tarkempia tietoja on seuraavassa taulukossa.

 

Alue Lux UGR
Toimisto 500 19
Tekninen piirustus 750 16
Julkiset käytävät 100 28
Keskimääräinen teollisuustyö 300 25
Tarkka teollinen työ 500 22
Portaat ja liukuportaat 150 25
Vaatehuone 200 25
Luokkahuone 500 19

 

Minkä värinen valo sopii toimiston valaistukseen?

 

UGR:n ja luxin lisäksi myös valon värillä on tärkeä rooli työpaikan valaistuksessa. Pääsääntöisesti voit muistaa: Toimistovalaisimien valon värin tulisi aina olla viileän valkoinen (4000 K) tai päivänvalon valkoinen (6500 K). Tämä johtuu siitä, että näissä värilämpötiloissa on korkeat siniset arvot, jotka herättävät kehon ja edistävät keskittymistä. Vaaleat värit, joissa on korkea punapitoisuus (esim: Lämmin valkoinen (3000 K) ja erittäin lämmin valkoinen (2700 K) saavat ihmisen elimistön rentoutumaan. Niitä saa siis käyttää vain ruokalassa tai oleskelutilassa.

Tässä voidaan kuitenkin tehdä tarkempi ero: Voit valaista "normaalia" toimiston arkea viileän valkoisella (4000 K). Jos tiloissasi tehdään kuitenkin vaativia töitä, joissa yksityiskohdilla on suuri merkitys, kuten teknisissä piirustuksissa, kannattaa valita päivänvalon valkoinen (6500 K). Tämä valon väri perustuu luonnolliseen päivänvaloon ja tarjoaa siksi parhaat edellytykset vaativiin tehtäviin.

 

Mitkä LED-valaisimet soveltuvat parhaiten toimistovalaistukseen?

 

Jos suunnittelet toimistovalaistusta, voit valita erilaisista LED-valaisimista. Esimerkiksi suositut LED-Paneelimme. Nämä valaisimet ovat erityisen huomaamaton valaistusmuoto, sillä ne voidaan asentaa suoraan kattoon tai jopa integroida kattoon. Tämä toimii, jos toimistossasi on kattoristikko. Tässä sinun tarvitsee vain ottaa yksi paneeleista pois ja kehystää uusi LED-paneeli. Siksi valoja on erikokoisia, mukaan lukien: 60x60 cm, 20x150 cm und 30x120 cm. Tämä on täydellinen tapa sovittaa kattoristikon paneelikoko.

Jos sinulla ei ole kattoristikkoa, se ei ole ongelma: Noxion LED-paneelien lisävarusteiden avulla voit asentaa LED-paneelit suoraan kattoon tai ripustaa ne sen alle ripustussarjan avulla.

Aiemmin loisteputkia asennettiin usein toimistoihin. Voit helposti korvata ne LED-loisteputkilla. Sinun ei tarvitse vaihtaa vanhoja valaisimia, vaihda vain vanhat putket uusiin.

Noxion LED paneelejen ripustussarja

Sinun on vain selvitettävä etukäteen, käytetäänkö loisteputkissasi perinteistä liitäntälaitetta (CCG) vai elektronista liitäntälaitetta (ECG). Välkkyvätkö putkesi pian sen jälkeen, kun ne on kytketty päälle? Silloin kyseessä on tavanomainen liitäntälaite, ja sinun on varottava LED-putkia, joissa on lyhenne "EM". Jos ne eivät välky, kyseessä on EKG, ja tarvitset LED-putkia, joissa on lyhenne "HF". Jos et ole varma, voit valita LED-putket, joissa on lyhenne "UN" - näitä voidaan käyttää molemmissa liitäntälaitetyypeissä.

 

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.