• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

LED-Nauhat

LED-nauhoja tai LED light strips -valaistusta käytetään yleensä paikoissa, joissa tilaa on rajoitetusti tai joissa tarvitaan korostusvalaistusta. LED-valaistusnauha sopii erinomaisesti koristeelliseen valaistukseen portaissa, seinillä, penkkien tai hyllyjen alla. Täältä löydät LED-valonauhoja eri pituuksissa, eri valotehoilla ja eri valoväreissä. Toinen etu on, että niitä on saatavana useissa eri värilämpötiloissa, joten voit löytää juuri oikean värin valaistukseen. Ajattelitko sen sijaan älyvalaistusta? LamppuExpress tarjoaa älykkäitä LED-valonauhoja esimerkiksi Calex-merkiltä, joka tarjoaa valonauhoja joita voi ohjata langattomasti kännykällä tai ääniohjauksella. Uutuuksena myös Noxion LED nauhat, jotka ovat huippulaatuisia vaikkakin hintaluokitukseltaan silti järkeviä. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää...

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 58 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Mitä ovat LED-nauhat?

LED-valonauhat ovat joustavia LED nauhoja, jotka toimivat lisä- tai korostusvalaistuksena eri huoneissa. LED-nauhassa on piirilevykotelo, jota kutsutaan myös elektroniseksi piirilevyksi. LEDit on asennettu tälle levylle. Meiltä löydät LED nauhat keittiöön, portaikkoon, toimistoihin, ja muihin sisätiloihin. Etsitkö ulkovalaistusta? Esimerkiksi pimeitä talviaikoja varten löydät meiltä myös LED Jouluvalot ulkokäyttöön.

Hyvä tietää! Ennen kuin kytket LED-nauhan päälle, nauhakerä on purettava kokonaan. Jos et tee niin, vaarana on, että se kuumenee liikaa ja täten rikkoutuu.

 

Mitkä ovat LED nauhojen edut?

LED-nauhojen käytöllä on useita etuja. Alla ovat tärkeimmät:

* LED-tekniikka säästää keskimäärin 70 % energiaa perinteiseen valaistukseen verrattuna.

* Pitkä käyttöikä, noin 50 000 tuntia.

* Nauhan joustavan rakenteen ansiosta nämä LED valot voidaan sijoittaa myös kulmikkaille pinnoille.

* Vahva valovoimakkuus jopa 2230 lumenia / metri.

 

Mitä LED nauhoja on saatavilla?

LED-valonauhoja on kahta tyyppiä: SMD LED-nauhat ja COB LED-nauhat. Näiden kahden valonauhatyypin välinen ero liittyy käytettyyn tekniikkaan. Valikoimamme SMD LED ja COB LED nauhat ovat melkein kaikki myös himmennettäviä. Kiinnostaako LED nauha RGB mahdollisuuksilla? Voit löytää RGB nauhoja ja älynauhoja LamppuExpressin älykkäiden LED nauhojen välikoimasta. 

SMD LED-nauhat tunnetaan monista LEDeistä, jotka on kiinnitetty nauhaan kiinteällä etäisyydellä toisistaan. LED nauhasta itsestään riippuu, kuinka monta LEDiä nauhaan sijoitetaan (esim. 60 LEDiä metriä kohti tai 120 LEDiä metriä kohti).

COB LED-nauhat voidaan tunnistaa silmukkaan sijoitetusta yhtenäisestä LED-vanasta. Tämä tarkoittaa että valossa ei ole katkoksia, jolloin nauhat tuottavat tasaisen valon.

 

Voitko leikata LED nauhan?

Kyllä voit! LED-valonauhaa on jopa erittäin helppo lyhentää. Muista, että voit lyhentää nauhoja vain määritellyissä paikoissa. Niissä on leikkausviivat, joissa on usein saksisymboli. Leikkausviivat sijoitetaan nauhaan siten, että LED-valaistuksesi toimii leikkauksen jälkeen edelleen yhtä hyvin kuin ennenkin. Älä siis leikkaa muista paikoista.

 

Onnistuuko LED nauhan jatkaminen?

On mahdollista liittää useita LED-valonauhoja toisiinsa. Varmista kuitenkin, että liitettyjen LED-nauhojen teho on yhteensopiva LED-liittimen (virtalähteen) maksimikuorman kanssa. Jos tämä kuormitus ylittyy, valaistuksesi ei toimi kunnolla tai lainkaan. Valikoimassamme olevien Noxion LED-liitäntälaitteiden maksimikuorma on 120W. Niin kauan kuin tätä tehoa ei ylitetä, voit yhdistää valonauhoja. Nauhojen kytkentä voidaan tehdä kahdella tavalla:

* Kahden uros-/naarasliittimen yhdistäminen. Liitäntälaite on tällöin näkyvillä, ja voi joissain tilanteissa tuntua häiritsevältä.

* Käyttämällä LED-valonauhojen liittimiä, jotka ovat käytännössä näkymättömiä ja saatavilla kiinteinä ja joustavina liittiminä.

 

Minkä pituisia LED nauhoja on olemassa?

LamppuExpressin valikoimassa on erilaisia LED-nauhoja, joiden pituudet ovat 1,8 metriä, 4,5 metriä, 5 metriä ja 10 metriä. Erityisesti 5 metrin pituisista on useita eri vaihtoehtoja. LED-nauhan pituutta voidaan pidentää yhdistämällä kaksi nauhaa toisiinsa, kuten edellämainitussa kappaleessa kerrotaan. Näin voit helposti luoda 10 metrin LED-nauhan.

 

Mitkä ovat LED-nauhojen valon värit?

LED valonauhoja on saatavana RGB-väreissä ja/tai valkoisena valona. RGB LED nauhoissa voit valita yksivärisen, tai nauhan, jossa värejä voidaan vaihtaa ja ohjata haluamallasi tavalla. Valkoisen valon nauhoja on saatavana 4 eri värilämpötilassa:

* Erittäin lämmin valkoinen (2700K); tämä värilämpötila tarjoaa tunnelmallisen valaistuksen.

* Lämmin valkoinen (3000K); tämä valo antaa huoneelle kutsuvan luonteen.

* Kylmä valkoinen (4000K); tämä valo on raikas ja auttaa keskittymään.

* Päivänvalo (6000K): tämä virkistävä valo edistää tuottavuutta sekä on nimensämukaisesti lähinnä päivänvalon kirkkautta.

 

Missä LED nauhoja tyypillisesti käytetään?

LED-nauhavalaistusta voidaan käyttää erilaisissa ympäristöissä, kuten kodeissa, kaupoissa, hotelleissa ja muissa liiketiloissa. Nauhat voidaan asentaa kattoihin, seiniin ja lattioihin, mutta ne voidaan kiinnittää myös portaisiin tai huonekaluihin. Valon värit ja erilaiset valovoimakkuudet mahdollistavat LED-nauhojen käytön tunnelmavalaistuksena ja korostusvalaistuksena. Esimerkkejä käyttötiloista: 

LED nauhat keittiöön: keittiökaappien pohjassa tai hyllyjen yläreunassa.

LED nauhat makuuhuoneeseen: vaatekaapin sisäpuolella, sängynpäädyn yläreunaan tai taulun korostusvalaistukseen.

LED nauhat portaissa: suosittu tapa luoda sekä turvallisuutta edistävää näkyvyyttä askellukseen portaikoissa, sekä tunnelmaa. Tämä valaistusmenetelmä on yleisesti käytetty julkisissa tiloissa, esimerkiksi elokuvateattereissa ja gallerioissa.

 

Mitä tarvitset LED-nauhaa varten?

Jotta saat yhden tai useamman LED-valonauhan toimimaan kunnolla, tarvitset muutamia lisävarusteita: virtajohdon ja LED-virtasovittimen. Jokaista LED valonauhaa varten tarvitaan virtajohto ja LED-ajuri. Virtakaapelilla varmistetaan, että LED-valaistuksesi saa virtaa, ja LED-ohjain muuntaa virran (230 V) sellaiseksi jännitteeksi, jolla LED-valonlähde toimii, esim. 12 tai 24 V. LED-ajurit ja virtajohdot ovat saatavilla tällä sivulla.

Vinkki: Jos käytät Noxion LED-nauhoillemme alumiinikoteloa, ne jäähtyvät, kun ne ovat päällä. Tämä takaa, että kauniit LED-nauhat kestävät pidempään.

 

LED nauhan asennus: miten tehdään?

LED nauha liitetään LED-ohjaimeen uros-/naarasliittimellä. Kytke tämä LED-ohjain virtakaapeliin. Jos olet tehnyt tämän, LED-valonauhaan voidaan kytkeä virta. Asennuksen osalta sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

* LED nauha liimataan pintaan tai esineeseen.

* LED-nauha sijoitetaan koteloon.

Noxion-alumiiniprofiilit (kotelo) toimitetaan kätevillä kiinnikkeillä. Nämä leikkeet ruuvataan haluttuun paikkaan, minkä jälkeen voit napsauttaa profiilin siihen. LED-nauha kiinnitetään sitten itse koteloon.

 

Kuinka kiinnittää LED nauha?

Ennen LED-valonauhasi kiinnittämistä on hyvä varmistaa että pinta on puhdas, kuiva ja rasvaton. Näin LED nauhasi pysyy paikoillaan ja kestää parhaiten. Poista seuraavaksi suojakalvo, minkä jälkeen voit liimata valonauhan pintaan. Paina nauha tiukasti pintaa vasten.

 

Onko mahdollista löytää LED nauha kaukosäätimellä?

Kyllä on! Meillä on useita Noxion LED-nauhoja jotka toimivat kaukosäätimellä. Tätä varten tarvitaan liitin, joka asennetaan LED-ohjaimen ja LED-nauhan väliin. Tätä varten voit ostaa ja/tai käyttää WAGO-liitäntäkiristimiä. LED nauhoja kaukosäätimellä löytyy myös. Älykkäitä LED valonauhoja Calexilta voidaan ohjata myös kaukosäätimellä, ja niitä voidaan käyttää langattomasti.

 

Tiedätkö jo mikä ero on Lumenilla ja Wattilla?

LED-nauhoja tai LED light strips -valaistusta käytetään yleensä paikoissa, joissa tilaa on rajoitetusti tai joissa tarvitaan korostusvalaistusta. LED-valaistusnauha sopii erinomaisesti koristeelliseen valaistukseen portaissa, seinillä, penkkien tai hyllyjen alla. Täältä löydät LED-valonauhoja eri pituuksissa, eri valotehoilla ja eri valoväreissä. Toinen etu on, että niitä on saatavana useissa eri värilämpötiloissa, joten voit löytää juuri oikean värin valaistukseen. Ajattelitko sen sijaan älyvalaistusta? LamppuExpress tarjoaa älykkäitä LED-valonauhoja esimerkiksi Calex-merkiltä, joka tarjoaa valonauhoja joita voi ohjata langattomasti kännykällä tai ääniohjauksella. Uutuuksena myös Noxion LED nauhat, jotka ovat huippulaatuisia vaikkakin hintaluokitukseltaan silti järkeviä. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää...

Näytä lisää

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.