• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Loisteputket

Osta itsellesi Loisteputket Lamppuexpress.comista. Tältä sivulta löydät kaiken kokosia loisteputkia erilaisiin valaisimiin. Valikoimasta löytyy kaikkea normaaleista T8-putkista pyöreisiin ja Blacklight-putkiin. Kaikkiin Loisteputkiin kuuluu kattava takuumme. Loisteputken pituus ja Wattimäärä liittyvät toisiinsa. Varmista että valitset oikean mittaisen tuotteen kun vaihdat putken. Tarjoamme lisäksi LED-putkia perinteisten loisteputkien rinnalla. Tiesitkö, että vaihtamalla LED-putkeen voit säästää jopa 50% energiankulutuksessa? Niiden pitkä elinikä ja energiatehokkuus auttavat sinua säästämään rahaa. Tarjoamme sinulle erilaisia putkia halvalla hinnalla ja nopealla toimituksella! Lamppuexpress.com issa autamme sinua löytämään oikean putken.

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 770 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Missä loisteputkia käytetään?

Loistelamppuja voidaan käyttää monissa eri sovelluksissa - sekä yksityisellä että kaupallisella sektorilla. Suuren valovirran, lujuuden, tehokkuuden ja kestävyyden ansiosta niitä käytetään pääasiassa pesuloissa. Loistelamput soveltuvat erinomaisesti myös kosteudenkestäviksi valaisimiksi, sillä monilla malleilla on asianmukaiset suojausluokat peilivalaisimiksi tai ulkotiloihin.   

 

Mitä loisteputkikantoja on saatavilla?  

Joustavan käytön vuoksi loistelamppuja on saatavana monina eri pituuksina, tehoina ja jalustoina. Löydät seuraavat mallit verkkokaupastamme:  

 

Pienet loisteputket → Kompakteissa T5-putkissa on G5-kanta ja niiden halkaisija on 16 mm.

T2-loisteputket → erityisen ohuita, ja niiden putken halkaisija on vain 7 mm.

T5-loisteputket → G5-pistorasia (kahden nastan etäisyys toisistaan on tasan 5 mm). 150 cm:n loisteputken halkaisija on 16 mm.

T8-loisteputket → ominaista G13-sarja, ja niitä on saatavana jopa 177 cm:n pituisina. Ns. TL-D-loisteputkien halkaisija on 26 mm.  

T12-loisteputket → on saatavana jopa 150 cm:n pituisina. Putkien halkaisija on 38 mm ja niissä on G13-liitäntä.

 

Näiden loisteputkien lisäksi löydät valikoimastamme myös erikoismalleja, kuten pyöreitä loisteputkia. Etsitkö tiettyä pituutta, esimerkiksi 120cm loisteputkia? Voit joko siirtyä suoraan edellänäkyvän linkin kautta tai käyttää suodatustoimintoamme.

 

Missä värilämpötiloissa loisteputkia on saatavana?  

Loistelamppuja ei ole saatavana ainoastaan klassisissa värilämpötiloissa (extra) lämmin valkoinen, kylmä valkoinen ja päivänvalon valkoinen. Voit myös löytää tuotteita, joissa on ultraviolettivalon väri. Näet niin sanotut mustat valolamput käyttämällä suodatinta "Värilämpötila (Kelvin)". Niitä käytetään esimerkiksi show- ja diskovaloina tai elektronisissa hyönteisansoissa. 

 

Miten loisteputkilamput toimivat?  

Loisteputket ovat matalapainekaasupurkauslamppuja. Niiden täyttämiseen tarvitaan jalokaasua - käytetään argonia, neonia, kryptonia tai heliumia. Putken sisäpuoli on päällystetty fluoresoivalla materiaalilla, joka saa valon fluoresoimaan. Lisäksi elohopeahöyry lähettää UV-säteilyä, jonka pinnoite muuttaa valoksi. Lasiputken tyhjiössä oleva lämmitetty hehkulanka emittoi elektroneja hehkuemissiolla ja sytyttää kaasutäytteen. Tämä edellyttää korkeaa sytytysjännitettä, joka saadaan liitäntälaitteesta. Elektrodien esilämmitys lyhentää syttymiseen tarvittavaa aikaa. Sytytetty kaasu toimii sähköjohtimena, ja loisteputkeen muodostuu niin sanottu matalapaineplasma. Se säteilee valoa, kun elohopea-atomit innostuvat elektroneista. Pinnoite muuntaa syntyvän UV-valon valkoiseksi valoksi.  

 

Onko neonputkien ja loisteputkien välillä eroa?

Pelkkää neonia sisältäviä loistelamppuja kutsutaan neonputkiksi. Niitä ei kuitenkaan enää juurikaan valmisteta, mutta termi neonputki on edelleen olemassa, ja sitä käytetään usein harhaanjohtavasti kaikista loisteputkista. Se liittyy kylmään, aina välkkyvään valoon, jota ei yleensä esiinny klassisissa loisteputkissa. Nimitys loistelamppu kuvaa paremmin ja tarkemmin näitä matalapainekaasupurkauslamppuja.


Loisteputki sytyttimellä

Mikä sytytin loisteputkille?

Tavanomaisella liitäntälaitteella varustetut loisteputket tarvitsevat ehdottomasti käynnistimen, joka vastaa sytytyksestä. Käynnistin ruuvataan suoraan pistorasiaan sen kahdella nastalla. Löydät sopivia tuotteita kategoriastamme "Sytytin Loisteputkille". Huomautus: Tarkista loistelampun teho etukäteen.

 

Miksi loistelamput välkkyvät?  

On olemassa muutamia mahdollisia selityksiä sille, miksi loisteputkivalosi välkkyy. Se on tavallista loisteputkissa, erityisesti niissä, jotka ovat jo melko vanhoja, tai loisteputkivalaisimissa, joissa käytetään hehkulamppuja. Ongelma voi olla myös asennuksessa, jolloin on hyvä ottaa yhteyttä sertifioituun asentajaan, jolla on kokemusta valaistuksesta. Helpointa on välttää vilkkuvat loisteputket, jotka voivat aiheuttaa päänsärkyä ja muuta epämukavuutta, valitsemalla niiden sijaan LED-putket. LEDit ovat erittäin kestäviä, ne eivät kuumene käytössä eivätkä ne välky.

 

Onko saatavilla himmennettäviä loisteputkia?

Kuulemme usein kysymyksen siitä, voiko loisteputkia himmentää, ja vaikka useat ovat vahvasti sitä mieltä, että voi, haluamme korostaa, ettemme suosittele, että yrität tehdä niin. Lopputulos ei yleensä ole se, mitä haluat, ja lisäksi himmentäminen vaatii paljon aikaa ja rahaa. Se ei yksinkertaisesti ole sen arvoista. Jos haluat himmentää loisteputkivaloja, kannattaa valita himmennettävä LED loisteputki. Himmennettävä LED-valoputki saattaa aluksi näyttää kalliimmalta, mutta pitkällä aikavälillä se tulee sinulle halvemmaksi. Asennus on hyvin yksinkertaista, niiden käyttöikä on paljon pidempi kuin perinteisten loisteputkien, ne eivät välkky ja ne kuluttavat paljon vähemmän energiaa, mikä näkyy sähkönkulutuskustannuksissa.

 

LED vs. tavallinen loisteputki

Loisteputken vaihto LEDiin:

Loistelampusta LED vaihtoehtoon siirtyminen on melko helppoa, sillä jokaiselle tavanomaiselle putkelle on olemassa sopiva vaihtoehto, jolla on sama kanta, värilämpötila, pituus ja monia muita ominaisuuksia. Lisäksi on LEDien tyypillisiä etuja, kuten suurempi kirkkaus (lumenit), pidempi käyttöikä ja mahdollisuus ympäristötietoiseen kierrätykseen. Valinta on sinun: haluatko lukea loisteputkien Tutustu sitten artikkeliin "Miksi siirtyä LED loisteputkiin?" vai olemmeko jo vakuuttaneet sinut LED-tekniikan eduista? Kategoriastamme "LED-loisteputket" löydät yli 600 tuotetta!

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.