• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
 • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
 • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

LED Spotit

LED kohdelamput käyttävät erittäin vähän energiaa tinkimättä upean kirkkaasta valovoimakkuudesta. Täten sopivat ne myös todella moneen eri käyttötarkoitukseen. Niitä käytetään sekä yleisvalaistuksessa kuin myös korostusvalaistuksessa; kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja kotona. Kohdelamppuja on saatavilla 12V ja 230V, ja valikoimastamme löytyy montaa eri kokoa eri väreissä ja tehoissa. Valikoimassamme valtaosa LED spottilampuista on himmennettäviä. Mikäli tarvitset kohdevalaistusta näyttelyyn, esim. taidegalleriaan tai vaateliikkeeseen, suositus on valita spotti jonka värintoistoindeksi (CRI) on vähintään 90Ra. Käytäthän vasemmallaolevaa suodatinta löytääksesi sinulle sopivat kohdelamput. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää...

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 725 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Miksi LED spottivalot halogeenin sijaan?

Halogeenilamput ovat poistumassa käytöstä EU:n halogeenikiellon jälkeen. Jo muutama vuosi sitten tuli voimaan halogeenilamppujen tuotannon kieltävän lain viimeinen vaihe. Lisäksi tuotteet on jo poistettu myyntivalikoimista joissakin maissa. Tämän toimenpiteen tavoitteena on vähentää merkittävästi energiankulutusta ja edistää tehokkaiden LED-valaisimien hankintaa. Lainsäädännön lisäksi on kuitenkin muitakin syitä vaihtaa halogeenivalot LED-valoihin:

 • Halogeenilamppuihin verrattuna LED-spottilamput kuluttavat jopa 90% vähemmän sähköä - säästät rahaa!
 • LED-spotit eivät säteile lämpöä - riippumatta siitä, kuinka pitkään ja kirkkaasti ne loistavat.
 • LED-valaistus ei välky tai rätise - tämä koskee tietenkin myös kohdelamppuja.
 • Halogeenivalaistukseen verrattuna LED-vaihtoehtojen käyttöikä on jopa 10x pidempi - tämä vähentää myös huolto- ja vaihtamiskustannuksia valtavasti! Lisäksi ostohinta poistetaan hyvin lyhyessä ajassa.
 • LEDit eivät sisällä myrkyllisiä aineita.
 • LED-valaisimien valmistaminen vaatii vähemmän hiilidioksidia kuin halogeenilamppujen - ja toisin kuin muut, LEDit voi 100% kierrättää.
 • LEDit ovat älykkään valaistuksen kulmakivi: haluatko ohjata valoja älypuhelimella tai tabletilla ja luoda yksilöllisiä valaistussuunnitelmia? Sitten sinun kannattaa tutustua Älyvalaistus-kategoriaamme!

 

Miten voin korvata halogeenispotin LED spottivalolla?

Haluatko korvata energiaa valtavasti kuluttavan halogeenilamppusi ympäristöystävällisellä LED-lampulla? Hienoa! Vaihtaminen on helppoa - sinun tarvitsee vain tietää edellisen spottisi kanta ja jännite. Löydät sopivia suodattimia sivustollamme molempiin. Voit myös etsiä wattimäärän, jonka uusi LED-spottivalosi korvaa: "Korvaa (Watt)" suodattimella.

 

Mikä kanta spotilleni?

LamppuExpress tarjoaa useita eri kanta-vaihtoehtoja LED spottivaloille. Suosituin on LED lamppu GU10 tai GU5.3 kannalla, mutta LamppuExpressin valikoimasta löytyy myös jokseenkin vähemmän tunnettuja vaihtoehtoja kuten GX53 spotteja. Listasimme kantatyypit (klikkaamalla kantaa pääset kyseisiin tuotteisiin):

 

Mikä värilämpötila spotilleni?

LED spottilamppuja on saatavana monissa eri värilämpötiloissa. Valon väri vaikuttaa valtavasti tunnelmaan sekä työympäristöissä myös työtehokkuuteen. Puhumattakaan turvallisuudesta kaikenlaisissa ympäristöissä. Loimme yksinkertaisen taulukon jonka avulla voit helposti päättää mikä on paras vaihtoehto sinulle (klikkaamalla värilämpötilaa pääset kyseisiin tuotteisiin):

 

Värilämpötila Käyttöalueet
1800 - 2700 Kelvin Tämä erittäin lämmin valkoinen valonväri on erinomainen luomaan tunnelmaa rentouttavaan ympäristöön. Eniten käytetty oleskelu- tai makuuhuoneissa yksityisympäristöissä sekä hotelli- ja ravintola-alalla julkisissa ympäristöissä.
3000 Kelvin Lämmin valkoinen väri on kutsuva ja pehmeä. Sopii yleisvalaistukseen, esimerkiksi käytäville, odotushuoneisiin ja vastaanottoon. Tämä on myös yksi tavallisimmista värilämpötiloista kodin valaistuksessa.
4000 Kelvin Kylmänvalkoinen valonväri on erityisen sopiva esimerkiksi työpöydän valaistukseen, toimistoihin sekä opiskelutiloihin. Kylmä valkoinen edistää virkeyttä ja näkyvyyttä.
6500 Kelvin Päivänvalonvalkoinen on nimensä mukaisesti kaikista lähinnä ulkoatulevaa päivänvaloa. Tämä värilämpötila on tärkeää esimerkiksi terveydenhuoltoon, leikkaussaleihin, laboratorioihin ja työmaalle missä tarkkaavaisuus on erittäin tärkeää vahinkojen välttämiseksi ja työkyvykkyyden edistämiseksi.

 

Löydänkö LamppuExpressistä myös himmennettävät LED spotit?

Kyllä, saatavilla on himmennettäviä LED spottilamppuja. Ne ovat erityisen suosittuja tuotteita niiden tarjoaman tunnelman mukauttamisen vuoksi. Tuotteen kuvauksesta ja otsikosta voi yleensä päätellä, onko kyseisessä kategoriassa tuotteessa tämä ominaisuus. Lisäksi on erillinen kategoria: “Himmennettävät LED spotit”.

Himmennettävien spottivalojen joukossa on useita tuotteita, joissa on "Dim to Warm"-tekniikka. Näillä voit säätää paitsi valon voimakkuutta myös värilämpötilaa. Löydät ne suodattamalla värilämpötilan mukaan tai klikkaamalla tätä linkkiä: Dim to Warm LED spottivalot.

 

Mitä väliä on spotin sädekulmalla?

LED kohdelamppuja on saatavana eri sädekulmilla. Nämä ilmaisevat valon leviämisen asteina. Kulma valitaan sen mukaan, mihin huoneeseen ja mihin tarkoitukseen LED spottivaloja halutaan käyttää. Mitä leveämpi kulma, sitä laajemman alueen spotti kykenee valaisemaan. Pienet sädekulmat ovat erityisen sopivia korostusvalaistukseen sisustuselementteihin kuten esimerkiksi huonekasveille, patsaille ja muille hauskoille yksityiskohdille. Luettelemme saatavillaolevat sädekulmat seuraavaksi (klikkaamalla sädekulmaa pääset kyseisiin tuotteisiin):

 • < 25° : Pieni sädekulma on optimaalinen yksityiskohtien ja yksittäisten asioiden valaisemiseen. Voit esimerkiksi käyttää LED kohdevaloa maalauksen tai veistoksen korostamiseen.
 • 30° - 60° : Tällainen sädekulma on useimmiten käytetty esimerkiksi ravintolassa tai myymälässä tiettyjen nurkkien tai tavaroiden valaisemiseen ja korostamiseen.
 • 100° - 120° : Tämä arvo tai suurempi on ihanteellinen huoneen perusvalaistukseen. Tätä sädekulmaa voi myös käyttää luovasti muun yleisvalaistuksen, kuten LED alasvalojen tukena.
 • 320° : LED spotit, jotka valaisevat lähestulkoon kokonaan ympäri sen aluetta.

 

Kuinka monta LED kohdevaloa per huone?

LED spoteilla voit valaista huoneen erityisen tasaisesti. Tätä varten käytetään useita kohdevaloja yhden kattovalaisimen sijasta. Se varmistaa ettei valoa ole liian vähän tai liikaa, ja vaatii suunnittelua. Ennen kuin ostat ja asennat LED spottivalot, sinun kannattaa miettiä kuinka monta tuotetta tarvitset huoneeseesi. Vastaus riippuu haluamiesi tuotteiden valovoimasta:

 • Kylpyhuone: 500 - 600 lm/m²
 • Olohuone: 300 - 500 lm/m²
 • Keittiö: 400 - 500 lm/m²
 • Makuuhuone: 300 - 400 lm/m²
 • Käytävät ja yleiset tilat: 300 lm/m²
 • Työhuone: >500 lm/m²

Huom: Valovoiman määrää neliömetriä kohti kutsutaan myös nimellä “Lux”.

 

Mikä LED spottivalo ulkokäyttöön?

Jos haluat käyttää LED spotteja ulkokäyttöön, on tärkeää tarkistaa että spottilamppusi kohdevalaisimella on ensinnäkin asianmukainen suojausluokka. Vain näin voit olla varma, että valaisinmateriaalisi kestää sääolosuhteet. Suosittelemme, että ostat ulkokäyttöön tarkoitetun LED kohdevalaisimen, jonka IP-luokitus on vähintään 65. Tämä luku osoittaa, että tuote on sekä pölyn- että vedenkestävä. Lisää ulkovaloja löydät kategoriastamme: Ulkovalot. Käytä suodatinta vasemmalla löytääksesi valaisimen sopivalla IP-luokituksella sekä lampunkannalla.

 

Tunnetko jo Noxionin LED Alasvalon Forza?

LED kohdelamput käyttävät erittäin vähän energiaa tinkimättä upean kirkkaasta valovoimakkuudesta. Täten sopivat ne myös todella moneen eri käyttötarkoitukseen. Niitä käytetään sekä yleisvalaistuksessa kuin myös korostusvalaistuksessa; kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja kotona. Kohdelamppuja on saatavilla 12V ja 230V, ja valikoimastamme löytyy montaa eri kokoa eri väreissä ja tehoissa. Valikoimassamme valtaosa LED spottilampuista on himmennettäviä. Mikäli tarvitset kohdevalaistusta näyttelyyn, esim. taidegalleriaan tai vaateliikkeeseen, suositus on valita spotti jonka värintoistoindeksi (CRI) on vähintään 90Ra. Käytäthän vasemmallaolevaa suodatinta löytääksesi sinulle sopivat kohdelamput. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää...

Näytä lisää

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.