• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
 • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
 • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

LED Spotit

LED kohdelamput käyttävät erittäin vähän energiaa tinkimättä upean kirkkaasta valovoimakkuudesta. Täten sopivat ne myös todella moneen eri käyttötarkoitukseen. Niitä käytetään sekä yleisvalaistuksessa kuin myös korostusvalaistuksessa; kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja kotona. Kohdelamppuja on saatavilla 12V ja 230V, ja valikoimastamme löytyy montaa eri kokoa eri väreissä ja tehoissa. Valikoimassamme valtaosa LED spottilampuista on himmennettäviä. Mikäli tarvitset kohdevalaistusta näyttelyyn, esim. taidegalleriaan tai vaateliikkeeseen, suositus on valita spotti jonka värintoistoindeksi (CRI) on vähintään 90Ra. Käytäthän vasemmallaolevaa suodatinta löytääksesi sinulle sopivat kohdelamput.

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 727 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Miksi LED spottivalot halogeenin sijaan?

Halogeenilamput ovat poistumassa käytöstä EU:n halogeenikiellon jälkeen. Jo muutama vuosi sitten tuli voimaan halogeenilamppujen tuotannon kieltävän lain viimeinen vaihe. Lisäksi tuotteet on jo poistettu myyntivalikoimista joissakin maissa. Tämän toimenpiteen tavoitteena on vähentää merkittävästi energiankulutusta ja edistää tehokkaiden LED-valaisimien hankintaa. Lainsäädännön lisäksi on kuitenkin muitakin syitä vaihtaa halogeenivalot LED-valoihin:

LED-spotit kiellettyjen halogeenilamppujen sijaan
 • Halogeenilamppuihin verrattuna LED-spottilamput kuluttavat jopa 90 % vähemmän sähköä - säästät rahaa!
 • Et altistu lämpösäteilylle, koska LED-spotit eivät säteile lämpöä - riippumatta siitä, kuinka pitkään ja kirkkaasti ne loistavat.
 • LED-valaistus ei välky tai rätise - tämä koskee tietenkin myös kohdelamppuja.
 • Halogeenivalaisimiin verrattuna LED-vaihtoehtojen käyttöikä on jopa kymmenen kertaa pidempi - tämä vähentää myös huolto- ja vaihtamiskustannuksia valtavasti! Lisäksi ostohinta poistetaan hyvin lyhyessä ajassa.
 • LEDit ovat täysin vaarattomia, sillä ne eivät sisällä myrkyllisiä aineita.
 • LED-valaisimiin siirtyminen tarkoittaa siirtymistä kestävään valaistukseen, sillä jo nykyaikaisten LED-valaisimien valmistaminen vaatii vähemmän hiilidioksidia kuin halogeenilamppujen - ja toisin kuin muut, LEDit voi 100% kierrättää.
 • LEDit ovat älykkään valaistuksen kulmakivi: haluatko ohjata valoja älypuhelimella tai tabletilla ja luoda yksilöllisiä valaistussuunnitelmia? Sitten sinun kannattaa tutustua Älyvalaistus-kategoriaamme!

 

Lisätietoa siitä miten LEDiin voit vaihtaa löytyy blogistamme.

LEDien asennus

 

Miten voin korvata halogeenispotin LED spottivalolla?

Haluatko korvata energiaa kuluttavan halogeenilamppusi ympäristöystävällisellä LED-lampulla? Hienoa! Vaihtaminen on helppoa - sinun tarvitsee vain tietää edellisen spottisi kanta ja jännite. Löydät sopivia suodattimia molempiin. Voit myös etsiä wattimäärän, jonka uusi LED-spottivalosi korvaa.

 

LED-kohdevalot lämpimän valkoisena tai viileän valkoisena?

LED-spottilamppuja on saatavana monissa eri värilämpötiloissa, joten näiden valonlähteiden kanssa et ole sidottu klassisiin lämpimään ja kylmään valkoiseen väriin. Käyttökohteesta riippuen voit valita oikean valon värin. Suodattimen avulla löydät oikean LED spotin hetkessä.

 

 • 2700 K - Erittäin lämmin valkoinen: Erittäin lämpimän valkoisen valon (2700 kelviniä) LED-spotteja käytetään parhaiten silloin, kun tarvitaan erityisen kodikasta ja miellyttävää tunnelmaa. Värilämpötila, jossa on erittäin korkea punapitoisuus, luo rentoa tunnelmaa. Näin kirkkaan väriset tuotteet sopivat erinomaisesti oleskelu- tai makuuhuoneisiin.

 

 • 3000 K - lämmin valkoinen: Lämpimän valkoisen valon (3000 kelviniä) punainen osuus on vähäisempi, joten se soveltuu paremmin jokapäiväiseen käyttöön. Viihtyisän ilmapiirin luomiseksi käytetään usein lämpimän valkoisia LED-valonheittimiä olohuoneen korostusvalaisimina.

 

 • 4000 K - viileä valkoinen: Neutraali viileän valkoinen valon väri (4000 kelviniä) parantaa keskittymistä ja näkökykyä. Siksi viileän valkoisia valonlähteitä käytetään usein toimistoissa, kaupoissa ja keittiöissä.

 

 • 6500 K - Päivänvalon valkoinen: LED-spottia, jonka valon väri on päivänvalon valkoinen (6500 kelviniä), voidaan käyttää siellä, missä keskittyminen ja näkeminen ovat tärkeitä. Valkoinen päivänvalo tarjoaa parhaan kontrastin kaikkien värien välillä. Siksi tätä värilämpötilaa käytetään usein terveydenhuollossa tai varastoissa.

 

 • 2200 K - 2700 K Himmennys lämpimäksi: Näissä LED-valonheittimissä on erittäin lämmin valkoinen värilämpötila, jota voidaan himmentää 2700 kelvinistä 2200 kelviniin. Tällainen ominaisuus on erityisen hyödyllinen kaikissa huoneissa, joissa halutaan vuorokaudenajasta tai toiminnasta riippuen luoda entistä enemmän viihtyisyyttä. Erityisesti hotellit ja ravintolat käyttävät mielellään tällaisia himmennettäviä LED-valonheittimiä.

 

Ovatko LED-spotit himmennettävissä?

Kyllä, saatavilla on himmennettäviä LED-valonheittimiä - niiden kirkkautta voidaan himmentää halutulla tavalla. Tuotteen kuvauksesta ja otsikosta voi yleensä päätellä, onko kyseisessä kategoriassa tuotteessa tämä ominaisuus. Lisäksi on erillinen kategoria: “Himmennettävät LED spotit”.

Himmennettävien LED-valonheittimien joukossa on useita tuotteita, joissa on "Dim to Warm"-tekniikka. Näillä voit säätää paitsi valon voimakkuutta myös värilämpötilaa. Näin lämpimänvalkoinen LED-valonheitin antaa nopeasti lämpimänvalkoisen valon. Löydät nämä tuotteet kategoriastamme: Dim to Warm LED-lamput. Voit sitten suodattaa liittimen GU10 tai G5.3 mukaan.

 

Mikä on LED-spottien sädekulma?

LED-kohdelamppuja on saatavana eri valonheittokulmilla. Nämä ilmaisevat valon leviämisen asteina. Kulma valitaan sen mukaan, mihin huoneeseen ja mihin tarkoitukseen LED-spottivaloja halutaan käyttää.

 

 • 10°: Pieni sädekulma on optimaalinen tiettyjen kohteiden valaisemiseen. Voit esimerkiksi käyttää LED-kohdevaloa maalauksen tai veistoksen korostamiseen.

 

 • 36°: Tällainen valokeilakulma soveltuu huoneen tiettyjen alueiden korostusvalaistukseen. Voit esimerkiksi käyttää sitä ravintolassa tai myymälässä tiettyjen nurkkien tai tavaroiden valaisemiseen ja korostamiseen.

 

 • 70° - 80°: Tällä valokeilakulmalla voit valaista erityisesti käytäviä, käytäviä ja kapeita huoneita.

 

 • 120°: Tämä arvo tai suurempi on ihanteellinen huoneen perusvalaistukseen.

 

 • 360°: LED-spotit, joilla on tämä sädekulma, loistavat tasaisesti ympäriinsä. Kuinka monta LED-spottia huoneessa?

 

Kuinka monta LED kohdevaloa per huone?

LED spoteilla voit valaista huoneen erityisen tasaisesti. Tätä varten käytetään useita valonheittimiä yhden kattovalaisimen sijasta. Sen varmistaminen, ettei valoa ole liian vähän tai liikaa, vaatii suunnittelua. Ennen kuin ostat ja asennat LED spottivalot, sinun kannattaa miettiä kuinka monta tuotetta tarvitset huoneeseesi. Vastaus riippuu haluamiesi tuotteiden valovoimasta:

 

 • Kylpyhuone: 500 - 600 lm/m²
 • Olohuone: 400 - 500 lm/m²
 • Keittiö sekä makuuhuone: 300 - 400 lm/m²
 • Käytävä/aula: 300 lm/m²
 • Työhuone: 280 lm/m²
 • Lastenhuone: 140 lm/m²

 

Huomautus: Valovoiman määrää neliömetriä kohti kutsutaan myös nimellä “Lux”.

 

Suunnittele LED-spottien sijoittelu oikein

Tiedätkö nyt, kuinka monta LED-valonheitintä sopii huoneeseesi? Täydellistä, nyt voit aloittaa uusien valojen asettelun. On muutamia asioita, jotka on pidettävä mielessä, sillä kukaan ei halua kattoa, jossa valaistus on ristikkäin.

 

 • LED-valonheittimen etäisyyden seinään tulisi olla sellainen, että valaisimen valoreuna katkeaa noin kolmen neljäsosan korkeudella seinästä. Sädekulmasta riippuen etäisyys seinään on siis 30 cm:n ja 100 cm:n välillä.
 • Yksittäisten LED-valonheittimien välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen seinäetäisyyteen nähden, eli 60 cm:n ja 200 cm:n välillä.

Vinkki: Piirrä kattoon ja merkitse ensin paperille tai digitaalisesti, mihin valaisimet asennetaan.

 

Mikä LED spottivalo ulkokäyttöön?

Jos haluat käyttää LED-valonheittimiä ulkokäyttöön, niillä on ehdottomasti oltava asianmukaiset suojausluokat. Vain näin voit olla varma, että valaisinmateriaalisi kestää sääolosuhteet. Suosittelemme, että ostat ulkokäyttöön tarkoitetun LED-valonheittimen, jonka IP-luokitus on vähintään 65. Tämä luku osoittaa, että tuote on sekä pöly- että vedenpitävä. Riippuen siitä, mihin haluat sijoittaa LED-valonheittimesi, IK-luokituksen ei myöskään pitäisi olla liian alhainen, jotta valonheittimen iskunkestävyys voidaan varmistaa. Ulkokäyttöön tarkoitetut LED-valonheittimet löytyvät kategoriastamme “LED ulkovalaistus”.

 

Mikä LED-kohdelamppu kylpyhuoneeseen?

Kylpyhuone on monikäyttöinen huone, jossa voit meikata tai ajaa partasi aamulla ja ottaa rentouttavan kylvyn ammeessa illalla. LED-valonheittimien on täytettävä kaikki nämä eri käyttötarkoitukset:

 

 • Perusvalaistukseen on parasta käyttää himmennettäviä LED-valonheittimiä. Valon voimakkuuden joustavuuden ansiosta ne voivat valaista kylpyhuoneen ilman päivänvaloa tai luoda kodin kylpylässä viihtyisän tunnelman.
 • Peilien valaistukseen suosittelemme LED-valonheittimiä, joissa on korkea värintoisto. Tämä on erityisen tärkeää meikatessa, sillä huulipunan ja muiden vastaavien värien pitäisi näkyä peilissä erityisen realistisesti.
 • Onko sinulla kylpyhuone ilman ikkunoita? Ei hätää, sillä valikoimassamme on myös LED-spottivaloja, joiden värilämpötila on päivänvalon valkoinen.

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.