• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Ulkovalaistus

Täältä löydät laajan valikoiman korkealaatuisia, moderneja ulkovalaisimia esimerkiksi Noxionilta, Steinelilta tai Ledvancelta. Ulkovalaistuksella on kaksi päätehtävää: ensinnäkin alueen tai rakennuksen esteettinen valaiseminen sekä toiseksi turvallisuuden ja turvallisuuden tunteen lisääminen asuinalueella. Valitse julkisivuvalaistuksesta, pihavalaistuksesta, aurinkokennovalaistuksesta, valonheittimistä, ja muista. Nykymaailmassa on mahdollista olla luova valaistuksen kanssa ja luoda valaistu alue, joka kuvastaa sinun tai yrityksesi persoonallisuutta, sillä tarjolla on monenlaisia valaistusratkaisuja. Ympäristövaikutusten ja energiakustannusten vähentämiseksi suosittelemme LED-valaisimia, joissa on tunnistimet tai hämärä- ja pimeäreleet. Käytä vasemmalla olevaa hakusuodatinta löytääksesi sinulle sopivan tuotteen.

SuodataKategoria
Ledvance outdoor
Tuotehaku
1-24 pois 920 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Mitä suunniteltu ulkovalaistus voi tehdä?

Ulkovalaistuksella on suuri merkitys minkä tahansa rakennuksen tai alueen turvallisuudelle ja ilmapiirille. Se näyttää tietä, kun ulkona on pimeää, ja pelottaa murtovarkaita. Lisäksi on mahdollista hankkia valaistus liiketunnistimella joka ilmoittaa sinulle tekstiviestillä tai mobiilisovelluksella, kun valo syttyy valaistuksen lähellä havaitun liikkeen vuoksi. Se tarjoaa ylimääräistä turvallisuutta, voidessasi seurata tapahtumia koko ajan. Toinen tärkeä tekijä on valaistuksen rooli sen luomassa ilmapiirissä. Tunnelma voi muuttua valtavasti riippuen valon väristä, sen sijainnista ja siitä, miten sitä voidaan ohjata.

 

Miten aloitan ulkovalaistuksen suunnittelun?

Valaistuksella on niin merkittävä vaikutus meihin, että se suunnitellaan jo varhaisessa vaiheessa esimerkiksi julkisten kulttuuritilojen, terveydenhuoltolaitosten ja kauppojen rakennusprosessissa. Ulkoalueiden valaistusta etsittäessä on hyvä aloittaa muutamista pääaiheista:

 

* Ympäristö. Minne sinun on sijoitettava valaistus? Jos haluat valaista toimistotilan sisäänkäynnin, oikean valaistuksen löytäminen on eri asia kuin jos tarvitset valaistusta puutarhaan. Muista määritellä alueet, jotka tarvitsevat valoa.

 

* Toiminto. Mieti, kuinka usein aluetta käytetään. Haluatko pihalle korostusvalaistuksen vain iltaisin, mutta yleensä sitä ei tarvita koko yön ajan? Vai onko tarpeessa kenties valaistusta julkiseen rakennukseen, jonka pitäisi valaistua iltaisin ja sammuttaa valot aamun valjetessa? Kannattaa heti aluksi luoda käsitys siitä, mitä ulkovalaistuksen on kestettävä. Joillakin alueilla valonlähteeltä vaaditaan korkeampia IP- ja IK-luokituksia. Esimerkiksi uima-allasalueilla pitäisi luonnollisesti olla valaistus, joka kestää hyvin vettä, kun taas jalkapallo- tai jääkiekkostadionilla pitäisi olla iskunkestävämpiä ratkaisuja.

 

* Ulkonäkö. Tällä on paljon tekemistä ulkovalaistusta hankkivien henkilöiden tai yritysten tyylillisten mieltymysten kanssa. LamppuExpressillä on erittäin laaja valikoima erilaisia valaisimia, jotka sopivat moneen eri käyttötarkoitukseen. Moderneista Noxion LED-valonheittimistä Ledvance LED-alasvaloihin, ratkaisu löytyy jokaiseen makuun!

 

* Sijoitus. Mutta kuinka paljon ulkovalaistus maksaa? Suosittelemme LED-ratkaisuja perinteisten valonlähteiden sijaan energiansäästön, vähäisemmän huollon ja ympäristötietoisuuden vuoksi. LED-valaistuksessa alkuinvestointi on ensi näkemältä suurempi kuin perinteisessä valaistuksessa, mutta pitkällä aikavälillä LED-valaistus on sinulle itse asiassa edullisempi. LEDit ovat erittäin kestäviä ja kestävät yli vuosikymmenen pidempään kuin vanhemmat valaistustekniikat. Vähemmän huoltoa, vähemmän sähkönkulutusta, pidempi käyttöikä, kirkkaampi valo ja paljon muuta.Minkälainen valaistus sopii parhaiten millekin alueelle?

* Puutarha ja mökki: Puutarhaan voi saada oikean valaistuksen monin tavoin. Voit esimerkiksi käyttää LED-paaluja kehystämään lampea sekä polkua puutarhavajalle tai mökkisaunalle. Jos haluat valaista yksittäisiä kasveja, pensaita, puita tai veistoksia, suosittelemme käyttämään pieniä tai suuria LED-kohdevalaisimia. Kohteen koosta riippuen myös valonheittimet voivat olla tarkoituksenmukaisia.

 

* Julkisivut ja sisäänkäynnit: sisäänkäynnin valaistus johdattaa sinut turvallisesti kotiin ja ehkäisee murtovarkauksia. Tähän tarkoitukseen LED-seinävalaisimet ovat erinomainen valinta. LEDvance LED Outdoor -sarja koostuu tyylikkäistä ja moderneista ratkaisuista, kuten "Updown" valoista, kuten niitä mallistossa kutsutaan. Jos haluat sijoittaa valaistuksen oven yläpuolelle, kannattaa kääntyä liiketunnistimella varustetun valaistuksen puoleen. Näin valo ei loista tarpeettomasti silloin, kun kukaan ei ole paikalla, ja oven lähistöllä oleva valaistus voi huolehtia yleisvalaistuksesta. Huomioi myös sisäänkäyntipolku - sekin kannattaa valaista, ja muun muassa LED-paneelit ja erilaiset aurinkokennovalaisimet ovat hyviä vaihtoehtoja.

 

* Terassi/parveke: Terassin tai parvekkeen valon ei pitäisi ainoastaan valaista aluetta, vaan myös luoda viihtyisä tunnelma. Sen vuoksi on kiinnitettävä huomiota paitsi oikeaan valaisimen muotoon myös oikeaan värilämpötilaan (lämmin valkoinen). LED-valonheittimet ovat ihanteellisia ulkotiloihin, kuten parvekkeille ja terasseille. 

 

* Katto ja seinä: Jos etsit kattovalaistusta, voit vaihtoehtoisesti käyttää LED-kattovalaisinta tai käyttää aurinkokennovalaisinta, joka huolehtii itse energiasta ilman johtoja ja sähköä. Seinän tai katon ulkonäöstä riippuen voi myös olla hyvä idea käyttää LED-nauhoja.

 

Kuinka paljon ulkovalaistus kuluttaa sähköä?

Ulkovalaistukseen on olemassa energiatehokkaita vaihtoehtoja, joita myös LamppuExpress suosittelee. LED-tekniikka tarkoittaa, että valo kuluttaa hyvin vähän watteja, vaikka valoteho (lumen) on itse asiassa suurempi kuin perinteisillä valonlähteillä. LEDien voimakkuus ja kirkkaus voivat jopa yllättää LED-valonlähteen uuden omistajan, jos hän ei ole varmistanut, että lumenien määrä on sama vanhassa ja uudessa LED-versiossa. Energiatehokkaat ratkaisut ovat:

 

* LED ja himmennettävä LED. Kuten edellä mainittiin, LED on yksinkertaisesti kestävin valaistusratkaisu, jonka voi ajatella. Energiansäästö voi olla valtava LED-valoilla, jopa noin 70 %. Himmennettävillä LED-valaisimilla säästetään vielä enemmän, sillä lampun himmentäminen vähentää myös sähkönkulutusta.

 

* LED liiketunnistimella. Anturit ovat hyviä ratkaisuja älykkääseen sähkönkäyttöön. Liiketunnistimen ansiosta valo syttyy, kun se havaitsee liikettä valaisimen lähellä. Infrapuna-anturit havaitsevat elävien olentojen, kuten ihmisten ja eläinten, aiheuttaman infrapunalämmön, joka puolestaan saa valon syttymään. Jos olet kiinnostunut tunnistinohjatusta ulkovalaistuksesta, Steinel-merkeillä on tyylikkäitä ratkaisuja, joissa kaikissa on tunnistin. Katso kaikki Steinelin ulkovalaisimet täältä. 

 

* LED hämäräkytkin. Hämäräkytkimet ovat erittäin fiksuja ulkovalaistuksessa. Niiden avulla lamppu havaitsee, kun ulkona alkaa tulla pimeää, ja säätää itsensä automaattisesti palamaan, kunnes ulkona on taas valoisaa. On myös LED-valoja, joissa on sekä liiketunnistin että hämäräkytkimet. Hieno yhdistelmä!


* Aurinkokennovalot. Aurinkokennolamppu on lamppu, jossa ei ole johtoja, eikä tarvitse virtaa tai sähköä tavanomaisesti. Sen sijaan virran se tuottaa itse auringon avulla. Loistava valinta pihoille, kesämökeille, ja muuhun ulkovalaistukseen, kuten julkisivuihin ja sisäänkäynteihin aurinkoisilla paikoilla. Voit valita ruostumattomasta teräksestä valmistetun valaisimen ruostumisen välttämiseksi, ja se on myös ympäristön kannalta parempi kuin muovi. Katso kaikki aurinkokennovalaisimemme täältä.

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.