• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Älyvalaistus

Tutustu korkealaatuisiin tuotemerkkeihimme älyvalaistuksessa, kuten Philips, Ledvance ja Calex. Ohjaa valaistustasi älylaitteellasi ja luo helposti mukautettava valaistusympäristö joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Erittäin suosittuja ovat esimerkiksi Calexin Smart Home -sarjan tuotteet! Tämä tuotesarja toimii Tuya WiFi -järjestelmän avulla ja on kokonaisvaltaisesti LED-teknologialla varustettua valaistusta. LED-valaistuksen käyttö voi vähentää jopa 70% energiankulutuksestasi. Älykäs valaistus on siis myös älykäs sijoitus!

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 138 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Miksi käyttää älyvalaistusta?

Älykäs valaistus on paljon muutakin kuin vain kaunis sisustusominaisuus. Siksi älykkään kodin valaistusratkaisuista on tullut erittäin suosittuja, ja uusia tuotemerkkejä ja tuotteita tulee koko ajan lisää. Älykäs valaistus on avannut mahdollisuuksia, joita olemme odottaneet sekä kuluttajien että yritysten näkökulmasta. Yksityishenkilöt iloitsevat muun muassa valaistuksen ohjauksesta, joka onnistuu nyt helposti matkapuhelimella ilman, että tarvitsee nousta sohvalta ja mennä valokatkaisijan luo. Yritykset hyötyvät automaattisista valaistustoiminnoista, suurten tilojen valaistuksen värin tai värilämpötilan helpoista muutoksista, paljon alhaisemmista energiankulutuskustannuksista ja monista muista eduista. Älyvalaistus tuo monia parannuksia kuluttajien ja yritysten arkeen.  

 

Mitkä ovat älykkään valaistuksen edut?

* Lisää turvallisuutta. Valaistuksen älykäs ohjaus, vaikka et olisikaan fyysisesti paikalla, on merkittävä etu. Se, että et ole enää sidottu fyysisiin tiloihin, jotta voit valvoa ja olla tietoinen siitä, mitä valon ympärillä tapahtuu, lisää turvallisuutta. Tämä ominaisuus voi pelotella murtovarkaita esimerkiksi silloin, kun olet lomalla ulkomailla, mutta voi silti kytkeä valot satunnaisesti päälle luodakseen todistuksen siitä, että huone ei ole tyhjä. Lisäksi on olemassa älykkäitä LED-liikeantureita, jotka voit liittää älykkääseen valaistussovellukseen, joka puolestaan ilmoittaa sinulle, kun liikettä havaitaan tai valo on kytketty päälle.  

 

* Ympäristöystävällinen, vähemmällä sähkönkulutuksella. Jo pelkkä siirtyminen LED-valonlähteisiin on suuri edistysaskel verrattuna perinteisiin valonlähteisiin, jotka sisältävät ympäristölle haitallisia aineita. Kun siirryt Smart LED -valonlähteisiin, säästät vielä enemmän energiaa. Älykkään valaistuksen avulla voit LED-valojen alhaisen sähkönkulutuksen lisäksi esimerkiksi säätää valon kirkkautta tarpeittesi mukaan, asettaa valaistukselle ajastimia ja sammuttaa valon, kun et ole paikalla. Kuten LED-lamput, voit tietenkin kierrättää Smart LED -lamput täysin ilman ympäristövaaraa.

 

* Yksinkertaista, monilla mahdollisuuksilla! Kaikki, mikä yksinkertaistaa päivittäisiä tehtäviämme, on hyvä uutinen. Älykkäiden valonlähteiden avulla voimme päättää, kuinka kirkas tai himmeä valon pitäisi olla ääniohjauksella tai älykkään valaistussovelluksen avulla. Valaistustyypistä riippuen valon väri voidaan ehkä jopa valita samalla tavalla. Unohditko sammuttaa valot, kun lähdit ulos? Sitten voit tehdä sen jälkikäteen, missä ikinä oletkin. Sitä voidaan välttää myös ajoittamalla valot päälle ja pois tiettyinä aikoina.  

 

* Ihmiskeskeinen Valaistus (Human Centric Lighting). Älyvalaistus edistää myönteisesti ihmiskeskeistä valaistusta (HCL), mikä tarkoittaa periaatteessa sitä, että valaistus mukautuu meihin koko päivän ajan. On luonnollista, että haluat himmentää valoja, kun ulkona tulee pimeää tai kun menet nukkumaan, ja älykkään valaistuksen avulla voit tehdä sen itse. HCL:stä keskustellaan yhä useammin valaistusalalla, ja se on yhä tärkeämpää yrityksille ja julkisille tiloille. HCL on valaistussuunnittelua, jolla on vaikutusta esimerkiksi työntekijöiden ja opiskelijoiden suorituskykyyn.

 

 

Mikä älyvalaistus sopii minulle?

Älykkäitä valaistusjärjestelmiä on erilaisia: Tuya WiFi tai ZigBee ovat kaksi LamppuExpressin valikoimassa olevaa vaihtoehtoa. Nämä kaksi järjestelmää määrittelevät, mitkä eri merkkien älyvalot voit liittää toisiinsa ja hallita yhdellä sovelluksella. Calex Smart Home tuotteet toimivat Tuya WiFi:n kanssa, ja niitä voidaan ohjata Calex-sovelluksella, jonka asentaminen on täysin ilmaista. Philips Hue ja LEDvance Smart+ toimivat ZigBee-järjestelmän kanssa. Molemmilla tuotemerkeillä on oma älyvalaistussovelluksensa, mutta Philips Hue vaatii vielä yhden lisäosan nimeltä Bridge lataamista. Periaatteessa Bridgeä tarvitaan, jotta sovelluksen ja valonlähteen välille voidaan muodostaa yhteys.  

 

Onko olemassa älykästä ulkovalaistusta?

Kyllä on. LEDvance Smart+ Outdoor -sarja koostuu kestävistä ja tyylikkäistä älykkäistä valonlähteistä, jotka on suunniteltu ulkokäyttöön. Lisäksi ne ovat vedenkestäviä vähintään IP44-luokituksen mukaisesti ja toimivat ZigBee-verkon kanssa. LEDvance Smart+ -valaisinta voidaan himmentää ja ohjata Bluetoothilla, LEDvance Smart+ -älyvalaistussovelluksella, Google Homella ja/tai Amazon Echolla tuotteesta riippuen. Joissakin LEDvance Smart+ -tuotteissa voit jopa säätää valon väriä. Ylellinen! Lue aina tuotetiedot huolellisesti, ennen kuin päätät valita tuotteen, eikä kannata epäröidä ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme

 

Onko vinkkejä älykkääseen valaistukseen?

Onko olemassa älykkäitä valonlähteitä, jotka sopivat erityisen hyvin keittiöön? Ei ole olemassa sääntöjä siitä, miten tai missä älykkäitä valonlähteitä tulisi käyttää, paitsi että vesi- ja iskunkestävyysarvojen tulisi sopia ympäristöönsä. Eli esimerkiksi sisävalaistusta ei kannata laittaa ulos, koska ulkovalaistus on rakennettu kestämään ulko-olosuhteita ja sisävalaistus puolestaan ei. Seuraavassa on joitakin ehdotuksia, jotka antavat ohjeita ja vinkkejä älykkääseen sisävalaistukseen:

 

* Spottivaloja käytetään usein keittiössä, erityisesti siellä, missä yleisvalaistus ei ulotu yhtä hyvin tai missä tarvitaan enemmän valoa, kuten keittiön työtasojen yläpuolella. LamppuExpressillä on tarjolla Calexin älykkäitä GU10-spottilamppuja (älykkäitä spotlight lamppuja). Näiden älykkäiden valonheittimien värilämpötilaa voidaan säätää ja himmentää erittäin lämpimästä valkoisesta (2200K) viileään valkoiseen (4000K). Joissakin näissä älykkäissä GU10 LED-valaisimissa on myös Colour Ambiance -toiminto, jonka avulla myös valon väriä voidaan säätää. 

Huom! Vaikka saattaa kuulostaa houkuttelevalta käyttää samoja älykkäitä valonheittimiä kylpyhuoneessa, ota aina ensin huomioon IP-luokitus (veden- ja pölynkestävyys), kun kyseessä on kylpyhuoneen kaltainen kostea ympäristö.

 

* Kaksi muuta suosittua ja erinomaista lamppukantaa kodin sisävalaistukseen ovat E27 ja E14, joita LamppuExpressillä on myös suurin valikoima. Molempiin pistorasioihin on mahdollista valita esimerkiksi joko yleisvalaistus älykkäiden LED-valaisimien muodossa tai koristeelliset ratkaisut, joissa on monia erilaisia muotoja, toimintoja ja ulkonäköä. Yhä suositumpia Globe LED-valaisimia on saatavana myös E27 älylamppuina, ja sama koskee LED-kruunuja, jotka voidaan nyt korvata E14 älylampuilla.

 

Miten yritykset voivat käyttää älyvalaistusta?

Tässä kohtaa tilanne muuttuu jännittäväksi yritysten kannalta, sillä älykäs valonohjaus on myös erittäin tarkoituksenmukaista ja arvokasta yrityskäytössä. Älykkäällä valaistuksella voit ohjata valoa sen mukaan, mikä tarve sillä hetkellä on. Päivän myyntipiikkejä voidaan hyödyntää oikealla valaistuksella, jota voidaan säätää päivän aikana vallitsevan ilmapiirin mukaan. Sama pätee vuodenaikoihin ja juhlapyhiin. Esimerkiksi joulun aikaan voi olla viihtyisämpää säätää valaistusta eri väreillä tai vain himmentää yleisvalaistusta ja antaa koristeellisten valojohtojen huolehtia tunnelmasta.   

 

Älykkäällä valaistuksella on helppo korostaa tuotteita, joihin haluat kiinnittää asiakkaiden huomion milloin tahansa, luoda kutsuva ja houkutteleva ilmapiiri tietyille alueille (kuten sisäänkäynnille tai alueille, joissa on esillä uusia ja odotettuja tuotteita) ja luoda asiakkaalle houkuttelevia ostopäätösmahdollisuuksia. Lisäksi muotiliikkeissä voi olla ratkaisevan tärkeää, että myymälässä on hyvä värintoisto ja riittävä valaistus, jotta vältetään suuret erot asiakkaiden myymälässä näkemissä väreissä verrattuna siihen, miten he näkevät ne kotona.   

 

LED-valaistuksen ja erityisesti älykkään LED-valaistuksen taloudellinen hyöty on huomattava. LED on ympäristön kannalta huomattavasti parempi vaihtoehto, mutta sen alhainen energiankulutus tarkoittaa myös sitä, että maksat vähemmän sähköstä. Lisäksi älykkään valaistuksen avulla, jota voidaan säätää tarpeidesi mukaan, voit valita, milloin valojen pitäisi olla päällä kirkkaimmillaan ja milloin se ei kannata. Älykkään valaistuksenohjauksen avulla voit suunnitella valaistusstrategian tarpeidesi mukaan, esimerkiksi yhden tai useamman seuraavista:

 

* Ajastimet. Ajastimet ovat hyvä apu, kun valaistusta ei tarvita tiettyinä aikoina. Tämä valaistusominaisuus on erittäin hyvä tiloissa, joissa työntekijät ovat paikalla vain tiettyinä kellonaikoina, kuten kaupoissa, jotka ovat auki vain tiettyinä aikoina, toimistoissa ja muissa julkisissa tiloissa. 

 

* Hämäräkytkimet. Hämärätunnistimet ovat eräänlainen päivänvalon havaitsemisjärjestelmä, joka on erittäin hyödyllinen erityisesti tiloissa, joissa on suuria ikkunoita ja joissa ilmapiiri on erittäin tervetullut, jotta sitä voidaan säätää automaattisesti ulkoa tulevan valon määrän mukaan. Ravintolat ovat tästä hyvä esimerkki. Asiakkaat haluavat yleensä viipyä paljon lyhyemmän aikaa päivällä kuin illalla, ja illan viihtyisällä ilmapiirillä houkuttelet heidät sisään paremmin kuin huutavalla päivänvalolla heidän silmissään, kun he ovat astuneet sisään pimeydestä ulkona.

 

* Liikkeentunnistus. Liiketunnistimet soveltuvat hyvin tiloihin, joissa valaistus ei ole tarpeen koko ajan, mutta joskus sitä saatetaan tarvita satunnaisesti. Esimerkiksi muotiliikkeiden pienet varastotilat, joissa sinun ei tarvitse seistä koko päivää, vaan voit noutaa tavaraa vain silloin, kun asiakkaat sitä tarvitsevat. Se säästää merkittävästi energiaa, mutta tarjoaa myös lisäturvaa, kun sitä käytetään ulkona tai sisäänkäynneillä, esimerkiksi murtovarkaiden pelottelemiseksi.


* Tehtävästä riippuva ohjaus. Käytetäänkö tilaa aina samaan tehtävään vai vaihteleeko se paljon? Hyvä esimerkki on valaistus tapahtumatiloissa, joissa valaistuksen tyyli ja toiminta voivat vaihdella suuresti järjestettävän tapahtuman mukaan. Lisäksi on suuri ero sen välillä, miten valaistus järjestetään ennen tapahtumaa ja sen jälkeen, ja miten valaistus järjestetään tapahtuman aikana. Erityisesti silloin, kun esimerkiksi suuria laitteistoja ja huonekaluja on rakennettava erityisesti kyseiseen tilaan, on tärkeää, että valaistus on erittäin hyvä onnettomuuksien välttämiseksi. Älykkäiden valonlähteiden avulla voit helposti varmistaa, että valaistus voi olla optimaalinen yksityiskohtaisiin töihin yhtenä päivänä ja rento toisena päivänä.

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.