Menu
Asiakaspalvelu
  • Ilmainen toimitus koskee yli €120 (ilman alv.) €150 (Sis alv.)

  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 10000 tuotteen valikoima

  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Mitä Lumen ja Lux tarkoittaa?

Lumen- ja Luksi-termien eroavaisuudet

Lamppuostosta tehdessä, on hyvä tietää, kuinka paljon valoa lamppu tuottaa. Tämä usein ilmaistaan joko lumene:issa tai lukseissa. Mutta mitä nämä termit tarkoittaa ja mitä sinun tulisi tietää näiden eroavaisuuksista?

 

Lumen:

 

Lumen (Lm) on valomäärää eli valovirran mittaava yksikkö. Tämä antaa kokonaiskuvan valonlähteen valonmäärästä riippumatta siitä, mihin suuntaan valo osoittaa. Yksinkertaistettuna, mitä suurempi lumen määrä, sitä kirkkaampi lamppu on. Lumen on tärkeä yksikkö osoittamaan, kuinka tehokkaasti valonlähde muuttaa energian valoksi. Tätä mittayksikköä kutsutaan Lumen/ Watti –suhteeksi (Lm/W). LED-lampuilla tämä arvo on paljon suurempi, koska ne tarvitsevat vähemmän tehoa tietyn Lumen-arvon tuottamiseen.

 

Luksi:

Luksi (lx) on myös valovoimaa mittaava yksikkö, mutta tämä kuvastaa valaistavalle pinnalle osuvan valon intensiteettiä. Yksi luksi on yksi lumen neliömetriä kohden. Tästä johtuen on tärkeää, mihin valo osoittaa. Mittayksikkö ei ole riippuvainen valonlähteiden määrästä tai valonväristä, mutta valaistusvoimakkuuteen vaikuttaa valonlähteen valovirta, optiset ominaisuudet ja etäisyys valaistavaan pintaan.

 

Eroavaisuus

Lumen ja luksi eroavat toisistaan, kun näitä verrataan valaistavaan pinta-alaan. Alla oleva esimerkki selittää näiden eroavaisuudet: Valonlähde, jossa on 500 lumenta valaisee yhden neliömetrin pinta-alan 500 luksilla. Kun sama valonlähde sijoitetaan 10 neliömetrin pinta-alalle, on luksi arvo vain 50. (1 lx = Lm/m2)

 

Alla suosituimpia LED tuotteitamme korkeilla lumenarvoilla:LED-LoisteputketLED PaneelitLED-LamputKohdevalaisimet

 

 

Kysyttävää?

Valaistusasiantuntijamme auttavat sinua