Menu
Asiakaspalvelu
  • Ilmainen toimitus koskee yli €120 (ilman alv.) €150 (Sis alv.)

  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 10000 tuotteen valikoima

  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Kuinka valitsen... värilämpötilan?

Värilämpötila käsitteenä tarkoittaa lampun tuottamaa valonväriä, jonka yksikkö on Kelvin (K). Mitä korkeampi värilämpötila on, sitä "kylmempi" valonväri, ja mitä matalampi värilämpötila, sitä lämpimämpi. Tämä blogi selventä perusasiat värilämpötiloista.

 

2700K
3000K
4000K

 

Värilämpötila käsitteenä tarkoittaa lampun tuottamaa valonväriä, jonka yksikkö on Kelvin (K). Mitä korkeampi värilämpötila on, sitä "kylmempi" valonväri, ja mitä matalampi värilämpötila, sitä lämpimämpi. Alla esimerkkejä.

 

• 6500K = erittäin kylmä valkoinen valo, käytetän usein esimerkiksi sairaaloissa.

• 4000K = neutraali valkoinen valo

• 3000K = lämmin valkoinen valo

• 2700K = erittäin lämmin valo - käytetän usein kotiolosuhteissa (tyypillinen hehkulampun värilämpötila)

 

Paras tapa nähdä värilämpötilojen erot on tietenkin nähdä valaistu paikka eri värilämpötiloilla. Seuraavana yksinkertaiset esimerkit, miltä tilat näyttävät.

 

Vasemmanpuoleisimmassa kuvassa värilämpötila on 6500K, kirkas päivänvalolampun valo. Päivänvalolamppuja tarvitaan tiloissa, joissa kaikki yksityiskohdat on nähtävissä tarkasti, esimerkiksi sairaaloissa ja erilaisissa työskentelytiloissa.

 

Keskimmäisen kuvan värilämpötila on 3000K, lämmin valkoinen valo, jota käytetän usein toimistoissa, kouluissa ja myymälöissä. Värilämpötila 3000K on miellyttävä silmille, ei liian kirkas, muttei liian lämpimän tunnelmallinen.

 

Oikeanpuoleisimmassa kuvassa värilämpötila on 2700K, erittäin lämmin valkoinen valo. Erittäin lämmintä valoa käytetän luomaan miellyttävä tunnelmaa esimerkiksi kotona, hotelleissa ja ravintoloissa.

 

Kun hankit uusia lamppuja, kannattaa tietä mihin ne sijoitetaan ja millaista valaistusta haetaan. Siten värilämpötilan valitseminen helpottuu huomattavasti.

LED-LoisteputketLED PaneelitLED-LamputKohdevalaisimet