• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

LED Tunnistinvalaistus

Täältä löydät laajan valikoiman anturilamppuja, joissa on integroitu LED. Voit valita erityyppisten tunnistinvalojen välillä - liiketunnistin, infrapunatunnistin tai hämärävalokytkin. Hämäräkytkimet nimensä mukaisesti kytkeytyvät päälle hämärässä sekä pois päältä aamunkoitteessa. Joissakin tunnistinohjatuissa LED-valaisimissa on kaksi erityyppistä tunnistinta. Tunnistinvalaistus on erinomainen, kun haluat keinovalaistuksen vain yöllä ja turvallisuuden lisäämiseksi. Jos haluat anturivalaisimen ulkotiloihin, sinun on valittava ulkokäyttöön soveltuva valaisin ja valittava valaisin, jolla on korkea kotelointiluokitus, esimerkiksi IP65 on täysin vedenpitävä. Tunnistinvalojen avulla voit helposti säästää energiaa, koska valo ei ole päällä tarpeettomasti ja kestää siksi entistä kauemmin.

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 49 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Säästä energiaa LED-anturivaloilla ja liiketunnistimilla.

Anturit ovat yhä suositumpia valaistusmaailmassa. Vaikka LED-valot ovat jo lähes kaikkialla, ihmiset etsivät uusia tapoja säästää sähköä. Uusien teknologioiden ansiosta LED-valaistus on tietenkin aina energiaa säästävä vaihtoehto perinteisille lampuille. LED-putki-ilmaisimien ja -anturilamppujen kasvava kysyntä osoittaa kuitenkin, että ne ovat myös tehokas tapa säästää vielä enemmän energiaa.

 

Mitä anturivaloja on saatavilla?

Voit erottaa erityyppisiä antureita: liiketunnistimet, läsnäolotunnistimet ja päivänvaloanturit. Kaikkien kolmen etuna on, että ne syttyvät vain silloin, kun valaistusta todella tarvitaan. Näin vältetään tarpeeton energiankulutus. Jotkin tuotteet toimivat jopa täysin ilman sähköä - liiketunnistimilla varustetut LED-aurinkokennolamput varastoivat aurinkoenergiaa ja hehkuvat jopa pimeässä.

 

Mitä liiketunnistin tekee?

Kuten nimestä voi päätellä, liiketunnistimet reagoivat liikkeeseen. Liiketunnistimet voivat havaita liikkeen infrapunasäteilyn avulla. Tämä ilmaisee esineiden kuumuuden ja saa anturivalon syttymään, kun havaitaan lisääntynyttä lämpöä. Monissa valaisimissa voidaan myös asettaa viiveaika, jonka jälkeen ne sytyttävät valoa liikkeen havaitsemisesta lähtien.

Huom: Klassisten LED-liikeilmaisimien lisäksi on olemassa myös niin sanottuja läsnäolotunnistimia. Niiden infrapuna-anturitekniikka on niin herkkä, että tuotteet soveltuvat vain sisäkäyttöön. LED-läsnäoloilmaisimia voidaan käyttää esimerkiksi toimistossa tai kotitoimistossa. Ne reagoivat, kun näppäimistöä kosketetaan tai hiirtä liikutetaan.  

 

Mitä päivänvaloanturi tekee?

Päivänvaloanturit mittaavat jatkuvasti luonnonvalon määrää sovellusalueella. Kun tämä arvo on liian alhainen, esimerkiksi kun ulkona tulee pimeää, valot kytkeytyvät automaattisesti päälle. Tämä voi tarkoittaa välitöntä vaihtamista päälle ja pois päältä. Nykyään on kuitenkin mahdollista myös portaaton siirtyminen toimintatilojen välillä niin, että valo himmennetään hitaasti täyteen kirkkauteen.

Kaikilla anturityypeillä on omat suositut sovelluksensa. Tämä helpottaa oikean LED-anturivalon valintaa, koska voit itse päättää, mihin tarkoituksiin haluat käyttää tuotetta. Seuraavaksi esitellään erot käytössä, sijoittelussa ja energiansäästöissä anturikohtaisesti. Ensiksi erotetaan asennuspaikka: sisällä tai ulkona.

 

ulkonakäytettävät LED liiketunnistimet

Mitkä LED-anturivalot ja liiketunnistimet ulkokäyttöön?  

Ulkona olevat päivänvaloanturit sijoitetaan usein ulko-oville, puutarhoihin tai ajoväylille. Näin kotiinpääsy sekä autojen ja polkupyörien pysäköinti on helpompaa ja turvallisempaa. Anturitekniikkaa käytetään myös pysäköintialueilla, katuvalaistuksessa tai yritysten sisäänkäynneillä. On tärkeää kiinnittää huomiota asianmukaiseen suojausluokkaan. Liiketunnistimilla varustettujen ulkovalaisimien IP-luokituksen on oltava vähintään 44, mutta vielä parempi 65. Näin varmistetaan, että valaisimet kestävät sääolosuhteet.  

 

Liiketunnistimet murtosuojana

Tunnistinohjattua ulkovalaistusta käytetään usein varoituksena ei-toivotuille vierailijoille, jotta heidät voidaan pelotella tai jotta kotiinpaluu on turvallisempaa. Tätä varten voit asentaa LED-liikeilmaisimet talon ja terassin ovien sivulle tai yläpuolelle. Tällä tavoin voit myös lisätä anturivaloja kellarin ikkunoihin tai parvekkeen oviin.  

 

Mitä minun pitäisi ottaa huomioon, kun on kyse liiketunnistimilla varustetuista polkuvaloista?

LED-anturivalot ja liiketunnistimet tarjoavat turvallisuuden lisäksi myös opastusta. Jos haluat valaista käytävän kokonaan mahdollisimman vähillä valoilla, sinun on asetettava valopisteet (joissa valonlähde sijaitsee) korkealle. Mitä korkeammalla valaisimet ovat, sitä vähemmän niitä tarvitaan ja sitä suurempi etäisyys niiden välillä voi olla. Ennen kuin ostat valaisimen, mieti polun pituutta ja leveyttä sekä valaisimien korkeutta. Yleensä tuotteet ovat 60-150 cm korkeita. Korkeuden lisäksi sinun kannattaa tarkastella myös liiketunnistimella varustettujen LED-valaisimien valonheittokulmaa ennen niiden ostamista. Jos kulma on pieni, valo kohdistuu vain polulle ja puutarha jää pimeäksi. Voit torjua tätä ympärivuotisella valaisimella, jossa on suuri valokeilakulma. Näin näet myös, mitä polun vieressä on. Jos noudatat näitä vinkkejä, voit valaista kaikki polut, olivatpa ne kaarevia tai jyrkkiä, ihanteellisesti ja yhtenäisesti ilman kontrasteja.  

Polkuvaloja on saatavana monissa eri väreissä ja muodoissa. Voit myös vapaasti valita materiaalin. Alumiini ja ruostumaton teräs ovat kuitenkin sopivimpia. Näistä materiaaleista valmistetut liiketunnistimilla varustetut ulkovalaisimet ovat säänkestävämpiä kuin kuparista, messingistä tai kivestä valmistetut tuotteet. Meillä on laaja tuotevalikoima, sillä uusien LED-liiketunnistinvalojen on sovitettava talon muuhun sisustukseen. Tätä tarkoitusta varten suosittelemme kategoriaamme “LED-ulkovalaistus". 

 

Sisätilojen liiketunnistimet

Sisätiloissa liiketunnistimet ovat suosittuja yövalaisimia esimerkiksi makuuhuoneissa, käytävillä ja portaikoissa. Ne antavat suuntaa ja syttyvät itsestään ilman, että sinun tarvitsee etsiä valopainikkeita pitkään pimeässä. LED-liikeilmaisimet ja -anturivalot ovat kuitenkin erittäin suosittuja myös toimistoissa ja varastoissa, ja ne ovat energiatehokkaita, koska ne eivät vaadi jatkuvaa valaistusta. Esimerkiksi varastoissa olevat anturit voivat havaita työntekijät ja valaista vain heidän alueensa. Kun työntekijät liikkuvat, tarpeettomat valot sammutetaan ja tarvittavat valot sytytetään. Periaate toimii yhtä hyvin toimiston käytävillä tai pesutuvissa - yksinkertaisesti missä tahansa paikassa, jossa ei oleskella jatkuvasti.

 

Onko saatavilla himmennettäviä LED-anturivaloja ja liiketunnistimia?

Laajassa valikoimassamme on myös himmennettäviä LED-anturivalaisimia. Tämä tarkoittaa, että voit halutessasi säätää tuotteiden kirkkautta. Tämä ominaisuus on hyödyllinen esimerkiksi silloin, jos olet asentanut LED-valot parvekkeellesi tai terassillesi ja haluat olla illalla ulkona mieluummin himmeän valon kuin kirkkaan varoitusvalon kanssa, jota tarvitset yöllä turvallisuussyistä.  

 

Miten kytken LED-putkitunnistimen oikein?

Liiketunnistimen LED-valon kytkeminen oikein ei ole vaikeaa, koska tunnistin on jo valmiiksi kytketty sisäisesti. Sinun ei siis tarvitse kytkeä liiketunnistinta erikseen. Tämä yksinkertaistaa prosessia ja on sama kuin tavallisen hehkulampun kytkeminen. Seuraa näitä ohjeita: 

  1. Katkaise virta! Lisäturvallisuuden vuoksi voit ruuvata sulakkeen irti.
  2. Jos haluat vaihtaa perinteisen lampun LED-liiketunnistimeen, sinun on irrotettava virtajohto ja poistettava edellinen lamppu.
  3. Irrota LED-kansi ja liitä EU:n virtajohto: ruskea johto kuuluu L:ään ja sininen johto N:ään. Ruuvaa kansi sitten takaisin kiinni.
  4. Kytke virtajohto verkkovirtaan.
  5. Kytke virtalähde päälle ja säästä energiaa ja rahaa välittömästi.

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.