Menu
Asiakaspalvelu
  • Ilmainen toimitus koskee yli €120 (ilman alv.) €150 (Sis alv.)

  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 10000 tuotteen valikoima

  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Mikä on värilämpötila?Mikä on värilämpötila?

Värilämpötila kuvaa valon värisävyä. Mittayksikkönä on kelvin (K), joka vaihtelee 1000 ja 12 000 kelvinin välillä. Mitä korkeampi kelvin-arvo, sitä valkoisemmalta valo näyttää.


Mitä eroa on kylmän valkoisella ja lämpimän valkoisella värisävyllä?


Värilämpötila 2000-3000 K kuvaa lämpimiä sävyjä, jotka ovat väriltään keltaisia ja oransseja. Sitä vastoin kylmän valkoinen värilämpötila, 3300-5300 K, on sävyltään valkoisempi. Värilämpötilat, jotka ovat yli 5300K, ovat päivänvalon valkoisia, sillä valo muistuttaa luonnollista päivänvaloa.


Miksi värilampötilalla on väliä?


Kun suunnittelet valaistusta, tai valitset uusia lamppuja, värilämpötilan huomiointi on tärkeää. Värilämpötila vaikuttaa tunnelmaan ja mielialaan. Lämpimiä värisävyjä suositellaan mukavan ja rentouttavan ilmapiirin luomiseksi esimerkiksi kodeissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Kylmät värisävyt virkistävät, joten niitä käytetään parantamaan keskittymiskykyä esimerkiksi toimistoissa, kouluissa ja varastoissa.


Voiko värilämpötilaa säätää?


Nykyinen LED-teknologia mahdollistaa paitsi lamppujen kirkkauden, myös valon värin säätämisen. Voit vaikuttaa ympäristösi tunnelmaan ja mielialaan helposti muuttamalla kylmän valkoisen värilämpötilan lämpimän valkoiseksi. Tämä tarkoittaa, ettei sinun enää tarvitse valita vain yhtä värilämpötilaa. Voit valita jokaisessa tilanteessa värilämpötilan, joka sopii sinulle parhaiten.Philipsin Dimtone- and ja Osramin Glowdim-tuotteisiin.


Minkä värilämpötilan valitsen?