• Ilmainen toimitus koskee yli €100 (ilman alv.) tilauksia
  • Tarkoin valitut tuotteet jopa 5500 tuotteen valikoima
  • Kaikenkattava takuu jopa 5 vuotta

Halogeenilamput

Tältä sivulta löydät kaikki Halogeenilamppumme. Niitä löytyy monessa eri koossa ja muodossa. Lamppua vaihtaessaa on tärkeää tarkistaa sen kanta, jotta valitset oikean tuotteen. Lamppuexpress.comista löytyy laaja valikoima Halogeenilamppuja, E14 ja E27-lampuista GU10 ja G5.3-lamppuihin, joita voi käyttää spottivaloissa. Sivun vasemmasta reunasta löytyvällä hakukoneella voit etsiä lamppua kannan perusteella. Osta itsellesi Halogeenilamput Lamppuexpress.comista, takaamme sinulle halvat Halogeenilamput ja nopean toimituksen! Klikkaa tästä lukeaksesi lisää...

SuodataKategoria
Noxion
Tuotehaku
1-24 pois 353 tuloksia löytyi
Suodata
Järjestä

Miten halogeenilamppu toimii?

Halogeenilamppu toimii kuten hehkulamppu, mutta halogeenilamput muuttavat enemmän sähköä valoksi kuin hehkulamput. Tämän seurauksena halogeeni tuottaa itse asiassa enemmän lämpöä, mikä tarkoittaa, että lampussa on oltava kuumuutta kestävä lasi, jotta lasi ei halkeile. Lisäksi halogeenilampussa on kaasua (jota hehkulampussa ei ole), joten mustia pisteitä ei muodostu lasiin. Vaikka valvomattomiin halogeenilamppuihin liittyy palovaara, niillä on myös vahvuuksia, jotka tekivät niistä aikanaan suosittuja. Nämä valonlähteet tunnetaan parhaiten niiden erinomaisesta värintoistoindeksistä (CRI), jonka ansiosta halogeenivalonlähteet valaisevat värejä niiden todellisissa, luonnollisissa väreissä ilman poikkeamia.

 

Miksi halogeenilampuista luovutaan vähitellen?

Kyllä, halogeenilamput on jo poistettu käytöstä. Tämän lampun tuotanto ja tuonti on kielletty EU:ssa 1. syyskuuta 2018 lähtien. Halogeenilampuista ollaan luopumassa, koska ne kuluttavat niin paljon energiaa, ettei se ole ympäristöystävällistä. Halogeenilamppujen käyttöikä on myös paljon lyhyempi kuin LED-lampuilla, jotka ovat paljon energiatehokkaampia ja kestävämpiä. Halogeenilamppu kestää noin 2000 tuntia, kun taas LED-lamput kestävät jopa 40.000 tuntia. Tämä tarkoittaa, että LED valoja on vaihdettava paljon harvemmin.

 

Voinko käyttää halogeenilamppua uunissa?

Tietyt halogeenilamput on suunniteltu kestämään jopa 300 asteen lämpöä, mutta eivät kaikki. Varmista aina ennen ostamista tai uuniin asentamista, että lamppu kestää näin korkeita lämpötiloja! Vaikka LED-valot soveltuvat hyvin ja niitä suositellaan valaistukseen useimmissa tapauksissa, LED-valot eivät sovellu uuniin. Ledit eivät (ainakaan vielä) kestä niin korkeita lämpötiloja, ja ne sulavat uunissa. Löydä täältä kaikki halogeeniuunilamppumme.

 

Ovatko halogeenilamput himmennettävissä?

Kyllä, mutta kuten pätee muissakin lampuissa, eivät kaikki. Lue aina huolellisesti lampun tekniset tiedot varmistaaksesi, että olet valinnut himmennettävän vaihtoehdon. Nämä lamput sopivat hyvin tunnelmavalaistukseksi, koska lamppujen valon väri on erittäin lämpimän valkoisen ja lämpimän valkoisen välillä. Himmennettäviä vaihtoehtoja voidaan säätää esimerkiksi viihtyisästä, rennosta ravintolavalaistuksesta erittäin lämpimän valkoiseen elokuvaillan valaistukseen. Voit valita rastin "Kyllä" vasemmalla olevassa suodattimessa kohdassa "Himmennettävä?" tai voit klikata seuraavaa linkkiä: himmennettävät halogeenilamput.

 

Miksi halogeenilampun vaihto LEDiin kannattaa?

Halogeeni on yleensä hankintahinnaltaan edullisempaa kuin LED, mutta niiden rajallisen käyttöiän vuoksi ne on pian vaihdettava uudelleen, kun taas LED-lamput kestävät moninkertaisesti pidempään. Keskimäärin joudut ostamaan 7 halogeenilamppua joka kerta, kun ostat vastaavan LED-lampun.

Etu Haittapuoli
Loistava värintoisto 90-99Ra Halogeenilamppu kuumuu ja voi aiheuttaa palovaaran
Löytyy eri värilämpötiloissa sekä valaisinmalleissa Keskimääräinen käyttöikä vain 2000 tuntia
Korkea valovoimakkuus Jo kielletty ja siksi huonommin saatavilla
Käyttää vähemmän energiaa kuin tavalliset hehkulamput Alhainen tehokkuus ja suuri energiankulutus

 

Mihin asti voin ostaa halogeenilamppuja?

LamppuExpressistä voit edelleen ostaa verkosta erilaisia halogeenilamppuja, joissa on erilaisia muotoja, kantoja ja värilämpötiloja. Valikoimaamme on kuitenkin saatavilla niin kauan kuin varastot riittävät. Voit valita halogeenilamput parhailta tuotemerkeiltä, kuten Osram, Philips ja Sylvania. Olemme listanneet suosituimmat lampputyypit alla olevaan yleiskatsaukseen, halogeenit vasemmalla. Voit klikata tiettyä kantaa nähdäksesi kaikki tuotteet. Tämä pätee myös kaikkiin LED-lamppuihin oikeassa sarakkeessa. Niissä on vastaava kanta, ja energiansäästöt jopa 90% verrattuna sen halogeeniversioon!

 

Halogeenin korvaaminen LED-valolla: mitä on otettava huomioon?

Sukupolvi, joka on kasvanut halogeenivalaistuksen parissa, on tottunut siihen, että wattimäärä on yhtä kuin lampun kirkkaus. Nykymaailmassa wattimäärä tarkoittaa vain sitä, kuinka paljon valaistuksen tarvitsema teho on. LED-lampuissa kannattaa aina tarkastella lumenien määrää, jotta tiedät, kuinka kirkkaasti LED lamppu loistaa. Esimerkiksi LED spotti voi käyttää alle 2 wattia, mutta sen valoteho on 100-200 lumenia. Jos yrität löytää LED-korvauslampun vanhan halogeenilampun teholla, se menee nopeasti pieleen, ja kirkkaus voi olla aivan liian suuri käyttötarkoitukseen nähden. Jos sinulla olisi esimerkiksi GU5.3 halogeenispotti, joka toimisi 30-39 W:n teholla ja tuottaisi noin 400 lumenia, tällä wattimäärällä et edes löytäisi meiltä LED-spotteja. Jos sen sijaan valitset lumenien määrän (tässä tapauksessa 400 lumenia) kohdasta GU5.3 LED lamput, löydät lähes 40 eri vaihtoehtoa.

 

Tutustu Lumenin ja Wattien eroon:

Tältä sivulta löydät kaikki Halogeenilamppumme. Niitä löytyy monessa eri koossa ja muodossa. Lamppua vaihtaessaa on tärkeää tarkistaa sen kanta, jotta valitset oikean tuotteen. Lamppuexpress.comista löytyy laaja valikoima Halogeenilamppuja, E14 ja E27-lampuista GU10 ja G5.3-lamppuihin, joita voi käyttää spottivaloissa. Sivun vasemmasta reunasta löytyvällä hakukoneella voit etsiä lamppua kannan perusteella. Osta itsellesi Halogeenilamput Lamppuexpress.comista, takaamme sinulle halvat Halogeenilamput ja nopean toimituksen! Klikkaa tästä lukeaksesi lisää...

Näytä lisää

Pyyntösi on lähetetty!

Myyntitiimimme ottaa sinuun pian yhteyttä. Kirjaamme sitten kanssasi tietojasi ja keskustelemme henkilökohtaisista eduistasi. Kiitos yhteydenotostasi!

Pahoittelemme

Valitettavasti voit pyytää tarjousta vain, jos olet asentaja tai yritys. Voit aina käyttää tuotteidemme erikoistason alennuksia.